AKP’li müteahhit Soma’da madenci ailelerini dolandırdı

Soma’da Türkeri İnşaat’ın sahibi İsmail Türkeri madencilerin ailelerini ev vaadiyle 40 milyon lira dolandırıp ortadan kayboldu.

AKP Soma İlçe Teşkilatı’nda yönetim kurulu üyesi olan Kemal Türkeri ve Soma’da kentsel dönüşüm işlerini alan kardeşi Şerafettin Türkeri’yle ortaklığı bulunan İsmail Türkeri 200’ün üzerinde aileyi dolandırdı.

Yurt gazetesinden Fırat Fıstık ve Onurcan Uygun’un haberine göre, hayatını kaybeden madenciler için ödenen tazminatları alan Türkeri’nin yaptığı bazı inşaatların bitmek üzere; ancak aileler kendilerine satılan evlerin tapularının başkalarına ait olduğunu söyledi.

Avukat Buket Olcay dolandırıcılık boyutlarının çarpıcı olduğunu eklerken, “Araştırmalarımıza göre Türkeri İnşaat firmasının bütün mallarında tedbir var. Madenci yakınlarıyla toplantı yaparak bütün bu dolandırıcılığın üzerine gideceğiz” dedi.

BİR EV İKİ KİŞİYE SATILDI
Ev vaadiyle dolandırılanlardan Filiz Kemik, 2010 yılında 75 bin TL para alınarak Türkeri İnşaat tarafından evlerinin yapılmaya başladığını, kendilerine bu ayın 14’ünde anahtar teslim etme sözü verildiğini söyledi.

Nisan ayının 16’sında araziyi veren mal sahibiyle yaptıkları bir toplantıda İsmail Türkeri’nin ortadan kaybolduğunu öğrendiklerini söyleyen Kemik şöyle konuştu: “Hem evimizi teslim etmeyip kaçtılar hem de 75 bin para verdiğimiz evimizin tapusunu kendi yanlarında çalışan marangozun kardeşine devretmişler. Yani ortada hem bize hem de başkasına satılan bir ev var. Üstelik bizden sonra tapunun devredildiği kişi İsmail Türkeri’nin yanında çalışan marangozcunun kardeşi. Yani tam bir peşkeş çekme durumu mevcut.”