AKP'li başkan yardımcısı 'sel'i fırsata çevirdi: Lastik çizme 50 lira!

AKP’li Hopa Belediye Başkan Yardımcısı’na ait "Yüksel İnşaat" isimli firma lastik çizmeleri 50 TL’ye satmaya başlayarak selden "fırsat" yaratmaya çalıştı.

Sendika.org'taki habere göre, Hopa halkını vuran taşkın ve heyelan sonrası AKP’li Belediye şiddetli yağmura karşı yeterli önlemi almamak, yaşananlardan sonra halkı yıkımla başbaşa bırakmakla eleştirilirken şimdi de Belediye yetkilileri seli fırsata çeviriyor.

Hopa merkezde Sundura mahallesinde bulunan AKP’li Hopa Belediye Başkanı Yüksel Bayraktar’a ait Yüksel İnşaat, enkaz ve çamur temizlemeye, köy yollarını kendi imkanlarıyla açmaya çalışan halkın kullandığı ve piyasada ortalama 15 TL’ye satılan lastik çizmeleri 50 TL’ye satıyor.

Hopa Halkevi vatandaşın kendilerine alışveriş yaptıkları Yüksel İnşaat’ın bir çizme çiftini 50 TL’ye sattığına ilişkin faturaları getirdiğini, AKP’li zihniyetin seli fırsatçılığa çevirdiğini ifade etti. Çizmelerin en yüksek fiyatlısının toptan olarak 35 TL ve altına alındığını, sel yıkımının yaşandığı bir ilçede bir Belediye Başkan Yardımcısı’nın en acil ihtiyaçlardan biri olan lastik çizmeleri kar” elde etme hedefi ve yüksek kar oranları ile satmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

İnşaat şirketi olan Yüksel Bayraktar’ın Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdüğü Belediye’ye  çimento, yapı malzemesi gibi malları sattığı belirtiliyor.