AKP'li bakan Alaboyun: Çok akıllı olmamız lazım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Ankara katliamını düzenleyen canlı bombalar üzerinde DNA çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

DHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Ankara katliamıyla ilgili yaptığı açıklamada; "İki teröristin cenazesi üzerinde DNA çalışmaları devam ediyor. Oradan da bir sonuca büyük ölçüde ulaşıldı, ulaşılacak ve gerekli açıklama da sanıyorum Numan bey tarafından da yapılacaktır" dedi.

Geçici seçim hükümetinde kabinede yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'ÇOK AKILLI OLMAMIZ LAZIM'

Enerji kaynakları nedeniyle dünyanın ilgisinin Türkiye'de olduğunu söyleyen Alaboyun, "Terörle mücadele edeceğiz. Bu coğrafya böyle. Türkiye’de yaşıyorsak, bunun falanca parti, filanca partisi yok. Bugün iktidarda biz de olabiliriz, siz de olabilirsiniz, öbürleri de olabilir. Kim olursa olsun, bugün iktidarda AK Parti olduğu için değil veya iktidarda falanca parti geleceği için de değil. Bu coğrafyada, enerji kaynakları burada olduğu sürece dünyanın ilgisi buradadır. Dünyanın ilgisi burada olduğu sürece de o ülkelerde istikrarsızlık istemek, büyük ülkelerin, sözüm ona büyük ülkelerin hepsinin de hedefleridir. Çok akıllı olmamız lazım. Türk milleti olarak biz bu konuda akıllı ve uyanığız" dedi.

Ankara'daki saldırının aydınlatılmaya çalışıldığını belirten Alaboyun, "2 teröristin cenazesi üzerinde DNA çalışmaları devam ediyor. Oradan da bir sonuca büyük ölçüde ulaşıldı, ulaşılacak ve gerekli açıklama da sanıyorum Numan bey tarafından da yapılacaktır" dedi.