AKP'den İç Güvenlik Paketi açıklaması: Geri çekilmesi mümkün değil!

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İç Güvenlik Paketi'nin komisyona çekilmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi.

AKP AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İç Güvenlik Paketi'nden ısrarcı olduklarını tekrarladı.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında AKP'lilerin uyguladığı şiddeti görmezden gelerek "Ayşe Nur Hanım'ı bir hafta süresince olağanüstü derecede yıprattılar. İç tüzük uygulanmıyor. Şiddetle karşı karşıyayız. Terörize edilmiş grupların Meclis Başkanvekillerini engellemeye çalıştıkları, iç tüzüğün rafa kaldırıldığı bir durum uygulanıyor. AK Parti kendine yakışan bir tavırla TBMM'yi çalıştırmaya çalışıyor " dedi.

Elitaş, şöyle konuştu:

Bütün siyasi partilere, 'İçişleri Komisyonu başkanlığında, her partiden bir uzman milletvekilinin oluşturduğu heyet, otursun anlaşsınlar bakalım' dedik. Ama maalesef bu konuyla ilgili herhangi bir yaklaşım görmedik. En son CHP Grup Başkanvekili, 'Biz kimseyle görüşmeyiz, uzlaşmayız' demiş. Bu, HDP'nin söylemleri ile değişecek bir iş değil. Yumuşama tarzı gösterirlerse memnuniyet duyarız. Muhalefetin verdiği önergeleri kontrol edin, ciddiye alınıp alınmayacağını anlarsınız. 

Genel Kurul'da 33 maddeyi bitirdik. Muhalefetin Genel Kurul'da verdiği önergelere bakarsanız, ciddiyetinin ne olduğunu anlarsınız. MHP de CHP de HDP de ciddi bir önerge getirirse, bakarız, değerlendiririz.