AKP yine ‘çılgın proje’ pazarlayacak

AKP’nin 2011’de yaptığı gibi 7 Haziran seçimlerinde de bir takım “çılgın projeleri” gündeme getireceği öne sürülüyor.

Taraf’tan Hüseyin Özay’ın haberine göre AKP 2011 seçimlerinde yaptığı gibi 7 Haziran seçimlerinde de gündeme “çılgın projelerle” gelecek. Bunun için bürokratlara oy getirebilecek proje hazırlamaları talimatı verildiği iddia ediliyor. Özay’ın haberine göre bürokratlar, koltuklarını koruyabilmek ve seçimden sonra yükselebilmek için hummalı bir şekilde proje arayışına girdi. Geçmişte açıklanan ancak fazla gündeme gelmeyen büyük çaplı projelerin de revize edilerek tedavüle sokulacağı öne sürülüyor.

Proje hazırlığı yürütülen kurumların başında ise Maliye Bakanlığı’nın geldiği, Bakanlık Müsteşarı iken AKP’den aday adayı olmak için istifa eden Naci Ağbal’ın yeni proje bulunmasına yönelik çalışmaların merkezinde durduğu iddia ediliyor. Hüseyin Özay’ın Maliye Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı iddiaya göre Ağbal, kısa süre önce bir grup Bakanlık bürokratıyla toplanarak AKP’nin seçim propagandasında hangi projelerin yer alabileceğini tartıştı. Benzer çalışmaların TOKİ, TCDD e Karayolları Genel Müdürlüğü’nde de yapıldığı belirtiliyor.

Taraf’ın haberinde Naci Ağbal’ın adının seçim sonrası için Maliye Bakanlığı’yla anıldığı ve bazı bürokratların Ağbal’a şimdiden “Sayın Bakanım” diye hitap ettiği öne sürüldü.