AKP sınıra askeri yığınak yapıyor

Erdoğan'ın "Suriye’nin kuzeyinde güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun buna engel olacağız" sözleriyle birlikte sınırdaki askeri hareketlilik özellikle son iki günde önemli ölçüde artış gösterdi.

Haber Merkezi, ajanslar

Erdoğan'ın açıklamaları ve MGK toplantısıyla birlikte Suriye sınırında askeri hareketlilik artarak devam ediyor. Sınırın birçok kilit noktasına askeri sevkiyatlar sürüyor.

32 OBÜS TOPU KİLİS'E

Gaziantep'teki 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan TIR'lara yüklenen 32 obüs topu ile 20 zırhlı personel taşıyıcılarının bulunduğu askeri araç konvoyu, öğle saatlerinde Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne ulaştı. Ağır silah ve araçların, IŞİD'in kontrolünde bulunan Suriye sınırına konuşlandırılacağı öğrenildi.

500 METRELİK HENDEK KAZILDI

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınıra Türk askerleri tarafından kazılan hendek 500 metreye ulaştı. Sınır karakollarına radar ve tankların konuşlandırıldı.

KOBANİ'NİN KARŞISINA TANK KONUŞLANDIRILDI

Bugün sınırda bu gelişmeler yaşanırken dün de MGK toplantısının hemen öncesinde Kobani'nin karşısına tanklar konuşlandırıldı ve bölgedeki askeri hareketlilik artış gösterdi.