AKP-Saadet seçim ittifakı, farklı kaynaklardan doğrulanmaya başlandı

1 Kasım seçimlerine AKP ile Saadet Partisi'nin ittifak yaparak gireceği, pek çok farklı kaynaktan doğrulanmaya başlandı. İddiaya göre Saadet'e 3 ilâ 5 vekillik verilecek. İttifak görüşmelerinde AKP'yi Mustafa Şentop'un, Saadet'i ise Oğuzhan Asiltürk'ün temsil ettiği öne sürüldü. Saadet Partisi, 12 Eylül 2010 referandumunda da "evet" diyerek AKP'ye…

Haber Merkezi

Bir süredir AKP ile Saadet Partisi'nin 1 Kasım seçimlerine ittifak yaparak gireceği yolundaki haberler, pek çok farklı kaynaktan doğrulanmaya başlandı. 

Dün gece CNN Türk'te yayınlanan Akıl Çemberi adlı siyasi tartışma programına katılan gazeteci Nevzat Çiçek, AKP ve Saadet Partisi'nin seçim ittifakı yapacağı söyledi. Daha önce bunun olması gerektiğini defalarca yazdığını ve görüşmelerin sürdüğünü belirten Çiçek, "O zaman olsaydı belki yüzde 2'lik oy AKP tarafından bu kadar çok aranmayacaktı" dedi.

Çiçek'in ittifak iddiasını ANDY-AR Araştırma Merkezi Başkanı Faruk Acar da destekledi.

"SAADET'E 3 İLA 5 MİLLETVEKİLLİĞİ VERİLECEK" İDDİASI

Öte yandan dün Milliyet Gazetesi'nde Kıvanç El imzasıyla yayınlanan "Saadet’le ‘büyük olasılık’la ittifak" başlıklı haberde de, ittifak söylentileri doğrulandı. Haberde, "Kulislerde AKP ile SP arasında ittifak iddiası hakkında ‘büyük olasılık’ deniliyor. İki parti arasında örtülü temaslar sürerken SP’nin önereceği 3 ila 5 isme vekillik verilmesi de gündemde" denildi. 

"ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ İTTİFAK"

Sözcü Gazetesi'nde yer alan haberde ise AKP-Saadet ittifakı "İşte Erdoğan'ın istediği ittifak" başlığıyla duyuruldu. Haberde şu cümlelere yer veridi: 

"1 Kasım seçim öncesi tek başına iktidar olamama kaygısı yaşayan AKP’de ittifak arayışları gündeme geldi. Erdoğan’ın da sıcak baktığı ittifakın AKP-Saadet olduğu ve görüşmeleri AKP’den Mustafa Şentop ve Saadet Partisi’nden Oğuzhan Asiltürk’ün yaptığı iddia edildi. AKP’ye yakın Vahdet gazetesinden Fatih Akkaya, bugünkü “AK-Saadet İttifakına Dair Her şey” başlıklı yazısında kulis bilgilerini aktardı. Yazıya göre Saadet’in eski lideri Recai Kutan’ın AKP ile görüşmelere ilişkin arabuluculuk yaptığı belirtilirken, 'Saadet’te son kararı verecek isim Oğuzhan Asiltürk' ifadesi yer aldı.

İşte AKP-Saadet Partisi görüşmelerinin ayrıntılarına ilişkin iddialar:

 

1-AKP ile Saadet yetkilileri ittifakı ciddi ciddi görüşüyor. Her iki tarafta da daha önce hiç olmadığı kadar “bu ittifak olmalı” inancı hakim.

2-AKP-Saadet ittifakını bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan da istiyor.

3-Görüşmelerde AKP’yi Mustafa Şentop temsil ediyor. Saadet tarafında ise Oğuzhan Asiltürk var.

4-Recai Kutan, Temel Karamaloğlu gibi isimler de devrede. Özellikle Recai Bey arabuluculuk görevi üstlenmiş durumda.

5-Saadet’te son kararı verecek isim Oğuzhan Asiltürk.

6-Oğuzhan Bey’in, 27 Ağustos günü başkanlığını yaptığı Yüksek İstişare Kurulu’nu toplamış olması tesadüf değildi. Bu toplantıda öyle açıklandığı gibi sadece “erken seçim ve İslam coğrafyasında yaşananlar” konuşulmadı. Asıl gündem maddesi AKP ile ittifak konusuydu.

7-AKP temsilcisi Mustafa Şentop da gelişmeleri, gelinen noktayı ayrıntısıyla partisine rapor ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı da bilgilendiriliyor."