AKP binasında muhtara dayak!

Burdur merkez köylerinden Bayındır muhtarı Ahmet Yılmaz'ın Burdur AKP il binasından dayak yiyerek çıktığı iddia edildi.

Kuraklık nedeniyle yağmur duası yapılmasına karar verilen Burdur merkez köylerinden Bayındır muhtarı Ahmet Yılmaz, davet etmek için gittiği Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) il binasında, AKP İl Genel Meclisi üyesi Ali Evren ile AK-Gençlik üyelerinin saldırısına uğradığı, darp edildiği, bu nedenle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulunduğu iddia edildi. Yerel haberlerin yer aldığı Kıvılcımhaber sitesinde yer alan iddiaya göre, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Emre de sosyal medya üzerinden bir bildiri yayınlayarak, Burdur Valisi Hasan Kürklü’ye çağrıda bulundu: “Muhtara yapılan saldırı Valiye yapılmış sayılır; saldırgan İl Genel meclisi üyesi görevden alınmalı!”

Konuyla ilgili olarak polise ve Savcılığa şikâyette bulunan muhtar Ahmet Yılmaz, "Ak Parti İl Başkanı Ömer Bütüner'i dün akşamüstü ziyarete gittiğim sırada önümü kesen Burdur İl Genel Meclisi Üyesi Ali Evren, 'Ne var? Ne arıyorsun burada?' dedikten sonra beni bir odaya soktu. İl Genel Meclisi'ne bağlı Burdur Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçimlerinde aday olan Ali Evren, seçimleri kaybetmişti. Seçimlerde onun aleyhine propaganda yaptığımı iddia ederek, kendisinin görevde olduğu süre içerisinde köyümüze gelecek bütün hizmetleri engelleyeceğini söyledi. Köyümüze gelecek hiçbir hizmeti engelleyemeyeceğini söyleyince bana fiziki saldırıda bulundu. Ardından Ak Parti İl Binası'nda bulunan bazı gençler de üzerime saldırarak beni darp etti. Boğazımı sıkıp, yere yatırdılar" dedi.

AKP Burdur İl Genel Meclis Üyesi Ali Evren ise muhtarla karşılaştığını, ancak iddialarına ilişkin bilgisi olmadığını söyledi.

Basın organlarına konuşan ve muhtarla karşılaştıklarını, ancak muhtarın iddialarıyla bir ilgisinin olmadığını belirterek iddiaları yalanlayan Ali Evren, "Aramızda küçük bir kavga geçti ama bu kadar da saçmalamasını anlamadım. Siyasi bir komplo olarak düşünüyorum. Kesinlikle böyle bir şey yok" dedi.