Abdullah Cömert davası karartılıyor: İzlemek yasak

Abdullah Cömert davasına bakan Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Balıkesir’de 3 Şubat’ta gerçekleşecek olan duruşmaya katılacak izleyicilerin sayısını kısıtlayan bir ara karar verdi.

Haziran Direnişi’nde Hatay’da 2 Haziran 2013 tarihinde polisin attığı gaz bombasının başına çarpması sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert davası “güvenlik” gerekçesi ile Hatay’dan Balıkesir’e alınmıştı.

İsmail Saymaz’ın Radikal’deki haberine göre, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi 3 Şubat’ta gerçekleşecek olan duruşmaya katılacak izleyicilerin sayısını kısıtlayan bir ara karar verdi.

Kararda dosyada Abdullah Cömert ailesi adına vekil olan 125 avukata aiet vekaletname ve yetki belgesinin olduğu sanıkların 5 avukatı olduğu belirtildi.

Mahkemenin duruşmaya gelebilecek kişi sayısını hesapladığı, salonun kapasitesi göz önüne alınarak dinleyici sayısının sanık ve müşteki için eşit oranda 5’er kişi olarak belirlendiği, bu kişilerin de 1. veya 2. derece yakınlardan seçileceği vurgulandı ve duruşmaya izleyici kısıtlaması getirildi.

Gazeteciler ve dinleyicilerin salona alınması konusunun ise mahkeme tarafından değerlendirme yapacağı belirtilerek “Duruşmaya gireceklerin salona rahatça girebilmesinin temini için salonun kapısının önünde ve salonun bulunduğu koridorda gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir” denildi.

Ayrıca duruşma salonunda sesli ve görüntülü cihazların kullanılamayacağı anlatılarak, bu konuda salon önünde önlem alınacağı, yine “tarafların güvenliğinin sağlanması” amacıyla duruşma salonunda, koridorda ve adliye binası çevresinde gerekli tedbirlerin alınması istendi.