Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ı eleştirdi: Kılıçdaroğlu'na görevi vermeliydi

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmeyi aktararak, "Hükümet kurar kuramaz, orasını bilmem. Ama Kılıçdaroğlu'na görev verilmeliydi" diyerek Erdoğan'ı eleştirdi.

 

Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, "Beştepe'nin yolunu bilmeyenlerle vakit harcayacak zamanımız yok" açıklaması ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurma görevi vermeyeceğini ima eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

"Hükümet kurar kuramaz, orasını bilmem. Ama Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu'na görev verilmeliydi" diyen Selvi, "Mecelle'de usul esastan önce gelir. Hükümet kuramayacaksa, bunun denenip görülmesi gerekirdi" dedi.

Selvi'nin Yeni Şafak'ta "Başbakan'la ve Kılıçdaroğlu ile ne konuştuk" başlığıyla yayımlanan yazısında ilgili bölüm şu şekilde:

'DENENİP GÖRÜLMESİ GEREKİRDİ'

"Cumhurbaşkanı'nın, Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurma görevini vermeyeceği iyice netleşti. Cumhurbaşkanı, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, "Beştepe'nin adresini bilmeyenlerle vakit geçirecek zamanımız yok" diyerek bu durumu pekiştirdi. Ayrıca, Anayasa'nın 116.Maddesi gereğince TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'la dün akşam bir araya geldi. Böylece seçim hükümetiyle ilgili ilk adım atılmış oldu."

"Buna rağmen Kılıçdaroğlu'na, 'Hükümeti kuracağınıza inanıyor musunuz?' diye sordum. 'Kurarım' karşılığını verdi. AK Parti ile koalisyon kuramadılar. MHP'nin tavrı ise belli. Bu iş nasıl olacak? 'Onu söylemem' dedi. Hükümet kurar kuramaz, orasını bilmem. Ama Kılıçdaroğlu'na görev verilmeliydi. Mecelle'de usul esastan önce gelir. Hükümet kuramayacaksa, bunun denenip görülmesi gerekirdi.

'GÖREVİ İADE EDERİM'

"Kılıçdaroğlu görevi aldıktan sonra, gereken desteği sağlamasa dahi bir hükümet listesi sunabilir. Bu durumda Cumhurbaşkanı bunu onaylamazsa, hükümet kuruluşunu istemiyor pozisyonuna düşer, onaylar da hükümet güvenoyu alamazsa, bu süre zarfında CHP'liler bakanlıkları ele geçirir şeklindeki kaygıların farkındayım. Ama arkasında güvenoyu olmayan hükümeti Cumhurbaşkanı niye onaylasın? Kılıçdaroğlu'na, 'Güvenoyu alacak desteği bulamadığınız halde Cumhurbaşkanı'na hükümet listesi sunar mısınız?' diye sordum. 'Yok. Öyle bir şey olur mu? Hükümeti kuracak desteği bulamazsam görevi iade ederim' karşılığını verdi.

Siyasette 24 saat bile uzun süredir diye boşa dememişler. Ben Kılıçdaroğlu'nun makamından ayrılırken başka bir hava vardı. Haluk Koç'un HDP'nin içinde yer aldığı seçim hükümetine üye vermeyeceklerini açıklamasıyla, başka bir hükümet modeli oluştu."