ABD'li komünistlerden Flormar ziyareti

ABD'li Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi heyeti sendikalı oldukları için işten atılan direnen Flormar işçilerine dayanışma ziyareti yaparak, 'Sendika mücadeleniz, aslında tüm emekçiler için bir onur mücadelesidir' mesajını iletti.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi ile temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a gelen ABD'li Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi (PSL) heyeti sendikalı oldukları için işten atılan ve fabrikanın önünde 133 gündür direnen Flormar işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

ABD'de işçi hareketlerinin dünyanın geri kalanındaki mücadelelerden yalıtık ilerlediğini ve bu tür direnişlerin kendi ülkelerindeki direnişlere de güç kattığını ileten PSL heyeti, Flormar ile ilgili yapılacak eylemlere gerek mağaza önü, gerekse sosyal medya üzerinden ellerinden gelen desteği yapacaklarını ilettiler.

'BU GÖRKEMLİ KAVGAYI KAZANACAĞINIZA EMİNİZ'

PSL heyeti şu açıklamada bulundu:

"Amerikalı işçiler ve Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi'nin de aralarında bulunduğu işçi örgütleri adına, kararlı ve ilham verici direnişinizi desteklemek, sizlerle dayanışmak için buradayız. Sendika mücadeleniz, aslında tüm emekçiler için bir onur mücadelesidir. Temel haklar ve adalet için mücadeledir. Sizlerin ve emekçilerin emeği üzerinden bu işletme kâr etmektedir. Oysa hakça olan emeğinizin ürününün her gün buraya çalışmaya gelen sizlerin olmasıdır. Patronların baskı ve işten çıkarmalarla sizi yıldıracaklarını, korku ve umutsuzluk içinde pes ettireceklerini düşünmeleri şaşırtıcı değildir. Ama siz ayağa kalktınız! Birliğinizi korudunuz ve kazanacağınıza dair mutlak kararlılığınızı gösterdiniz! Bu sayede şimdi mücadelenize olan destek sadece Gebze'de ve Türkiye'de değil, Amerika Birleşik Devletleri de dahil dünyanın dört bir yanında  büyüyor, güçleniyor. Sendikanın, ilerici örgütlerin, ve sizin burada neler yaşadığınızı, neler hissettiğinizi bilen, cesaretinizden ilham alan  çok sayıda işçinin desteği ile, adalet için verdiğiniz bu görkemli kavgayı kazanacağınıza eminiz!"


'AMERİKAN RÜYASI EMEKÇİLER İÇİN KABUS'

Flormar işçilerinin karşılaması sonrasında yapılan sohbette PSL heyeti, işçilerin ABD'deki sınıf mücadelesine dair sorularını yanıtladı. "Amerikan rüyasının" ülkenin yarısından fazlasının açlık sınırında yaşadığı emekçiler için kabusa dönüştüğünü belirtilirken, yapılan işçi eylemlerinden örnekler verildi, gündelik hayata dair paylaşımlar yapıldı, iki ayrı kıtada olunmasına rağmen emekçilerin benzer sorunlar ile mücadele ettikleri görüldü.

Flormar ziyareti sonrasında Gebze TKP örgütü ile buluşan PSL heyeti komünistlerin işçi sınıfı içerisindeki mücadeleleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Geçmişten bugüne özellikle üretim alanları olan fabrikalardaki sınıf mücadelelerin gelişimi, iş yerindeki sendikal ve siyasal mücadelenin seyri, sanayi işçilerinin çalışma koşulları üzerine konuşuldu. Buluşma, dayanışma ve mücadeleyi büyütme sözleri ile sona erdi.