Abbasağa Parkı’nda Zafer Günü etkinliği

Komünist Gençlik tarafından “Faşizme karşı zaferin 70’inci yılında hiç boyun eğer mi insan” başlığıyla düzenlenen Zafer Günü etkinliği başladı.

Haber Merkezi

GÜNCELLEME (21.15)

Komünist Partili müzisyenler Sovyet zafer şarkıları seslendirdi.

Müzisyenlerin ardından kürsüye çıkan Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Senem Doruk, "Faşizme Karşı Zaferin 70. Yılında Komünist Gençlik Tezleri"ni okudu. Etkinlik, Komünist Gençlik Tezleri'nin okunmasıın ardından sona erdi.


GÜNCELLEME (20.50)

Etkinlikte bugün sabah saatlerinde Kadıköy'de bıçaklandıktan sonra yaşamını yitiren ÖDP üyesi Bahadır Grammeşin de anıldı. 

Daha sonra Komünist Gençlik'ten Baran Nevcanoğlu söz aldı. Nevcanoğlu şunları söyledi:

"AKP'nin düzeni gençleri kız-erkek diye ayırmaya çalışan, okurken çalışmaya mahkum eden, sosyallik alanları bir bir elinden alan gençliğe düşman olanların düzenidir. Gençliği piyasacı, gerici, işbirlikçi düzenlerine ikna edebileceklerini sananlar düzenidir. AKP'nin düzeni emperyalizmle işbirliği yapanların düzenidir. Memleketin dört bir yanına NATO üslerinin açılmasına göz yumanların, Suriye'den 3-5 füze yollayanların, Süleyman Şah'ta destan yazanların düzenidir. 

"Liste uzar ancak bilinmeli ki AKP'nin ömrü bitmiştir. AKP faşizmiyle kavga edenler için iki yol var: Ya AKP gitsin diye yukarıda saydıklarımızın bir kısmına gıkını çıkarmayacağız ve aman canım din halkımızın değeri, aman canım Esad da diktatör, aman canım ikinci karısı var ama demokrat, aman canım denizlerin idamına onay vermiş şimdi denizlerin yolunda, aman canım durduk yere emperyalizme kafa tutup işi zora sokmaya gerek yok diyeceğiz, AKP'yi karşımıza alıp düzenini es geçeceğiz ya da AKP'yi, temsil ettiği sınıfı ve düzeni sıfırlayacağız."

GÜNCELLEME (20.30)

Abbasağa Parkı'ndaki Zafer Günü etkinliği, 1 Mayıs'ta Taksim'e çıktıkları için tutuklanan 3 Komünist Parti üyesinin mesajıyla başlamıştı. Tutsak komünistler Ali Adıgüzel, Bahtiyar Şahin ve Deniz Sinan Tunaboylu'nun dayanışma mesajı şu şekilde:

Yoldaşlar, faşizme karşı büyük insanlığın muzaffer olduğu, orak çekiçli bayrağımızın Reichtag'da dalgalandığı büyük günün 70. yılında bayramımızı kutluyor, gerçekleştirdiğiniz buluşmayı selamlıyoruz.  Bugünkü buluşmanın Komünist Gençliğin mücadelesinde önemli bir eşik olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda etkinligimizin başarılı ve örgütleyici geçeceğini umuyoruz. Yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm!


GÜNCELLEME (20.25)

Gülcan Altan'dan sonra genç işçi Eylül Bölek bir konuşma yaptı. Bölek, "Faşizm sömürü düzenindeki kökü kazınmadan yenilemez. Kapitalizmin çocukları; faşizm, dinci gericilik ve liberalizm kardeştir, biri savunulup diğeri reddedilemez. Bugün AKP faşizmini göstererek sömürü düzeninin aklanmaya çalışılması geleceğimizi tehdit eden bu karanlığın doğduğu koşulların sürdürülmesi demektir. Kapitalizm iyileştirilemez. Bir cinci hoca edasıyla çıkıp bu düzeni iyileştirebileceğini iddia edenlere inanmak için fazla eğitimliyiz. Üstelik birilerinin bizi kurtarmasını beklemek için de fazla genciz. Bu düzeni değiştirmek için örgütlülüğe ihtiyaç duyuyoruz. İşte bu yüzden bugün gençlik hareketine işçi sınıfı karakterini çakmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu kadar önemsediğimiz geleceğimiz buradadır. Geleceğimiz işçi sınıfının iktidarında, sosyalizmdedir" diye konuştu.


 

GÜNCELLEME (20.00)

Dayanışma mesajlarının ardından müzisyen Gülcan Altan sahnede.


GÜNCELLEME (19.50)

Yunanistan Komünist Gençliği Merkez Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi, Bohemya ve Moravya Komünist Gençlik Birliği, İspanya Genç Komünist Kollektifleri ve EDON/AKEL Gençliği düzenlenen etkinliğe dayanışma mesajlarını iletti.


Komünist Gençlik tarafından Abbasağa Parkı’nda düzenlenen Zafer Günü etkinliği saat 19.00’da başladı. Saygı duruşunun ardından Taksim'de gözaltına alınan Komünist Parti üyeleri Ali Deniz ve Bahtiyar'dan gelen mektup okundu.

Ardından üniversite öğrencisi Barış İplikçi söz aldı. İplikçi, "Ülkemizde gericilik ideolojik bir kriz yaşamaktadır. Gericilik marjinelleştikçe kurumsal olarak saldırmaya devam etmektedir. Ancak üniversitede dikiş tutturamamıştır. Komünistler ABD ve Hitler faşizmini nasıl yendiyse, bugun yapılması gereken de sosyalizm bayrağını yükseltmek ve örgütlenmektir" diye konuştu.

Etkinlik, İplikçi'nin konuşmasının ardından sahneye çıkan tiyatro sanatçısı Orhan Aydın'ın okuduğu Nâzım şiirleriyle devam ediyor.