7 Haziran'da yüzde 40.8 alan Davutoğlu, 1 Kasım için anket sonucu açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım'daki seçimlere yönelik yapılan anket sonuçlarını açıkladı. Davutoğlu, "Hiçbirisi yüzde 43'ün altında değil, yüzde 44 olan var" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) 70'inci Dönem Genel Kurul Toplantıları için New York'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçime 33 gün kala anketler havada uçuşurken Başbakan Davutoğlu, masasındaki anketleri değerlendirdi, AKP'nin oy oranına ilişkin açıklamalar yaptı. 7 Haziran'da yüzde 40.8 oy alabilen Davutoğlu, "AK Parti'den kayan oylar geri geliyor" dedi.

NEW YORK'TA ANKET SONUCU AÇIKLADI 

Davutoğlu, "7 Kasım seçim sonuçlarına göre seçmen tercihlerinde değişim var mı, anketlerden ne gibi rakamlar geliyor?" sorusuna şu yanıtı verdi: 

"Anketlerde AK Parti'den kayan oyların geri döndüğüne dair işaretler var. Değişik anketler var. Hiçbirisi yüzde 43'ün altında değil, yüzde 44 olan var... Yani trend değişmeye başladı. Mesele oy oranı değil de Meclis'e 4 partinin girmiş olması. Geçmişte daha az oy oranı ile daha fazla milletvekili çıkartılıyordu. Şu anda daha olumlu bir trend var. Gelen her anket sonucu, bir öncekinden daha iyi bizim açımızdan."