15 gün içinde MİT'te Hakan Fidan dönemi sona erebilir

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yaklaşan genel seçimlerde Milletvekilliğine aday olabilmesi için 15 gün içinde istifa etmesi gerekiyor.

Milletvekili adayları arasında adı geçenisimlerden MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın aday olabilmesi için 15 gün içinde istifa etmesi gerekiyor. Kulislerde, siyasete girerek seçilmesi durumunda Fidan’ın Dışişleri Bakanı olabileceği konuşuluyor. Danışmanlardan bazılarının da Meclis’e geleceği, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş’ın da Cumhurbaşkanlığı danışmanı olabileceği iddia ediliyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, AKP, 4 ay sonra yapılacak seçimlerde aday olacaklarla ilgili çalışmalarını başlattı. Buna göre, bürokrasiden siyasete geçmek isteyenlerin 10 Şubat’ta istifa etmesi gerekiyor. Bu konuda listede ismi öne çıkan kişi MİT Müşteşarı Hakan Fİdan. Fidan'ın genel seçimlerde AKP'den aday olması beklenirken, aday olması ve seçilmesi halinde ise Dışişleri Bakanı olarak kabinede görev yapacağı konuşuluyor.

DANIŞMANLAR DA VAR
Danışmanlardan Adnan Boynukara, Mücahit Aslan, Ertan Aydın ve Taha Özhan ile Faruk Koca’nın milletvekili olarak Meclis’e geleceği belirtiliyor. Dışardan bakan yapılan İçişleri Bakanı Efkan Ala da milletvekili olarak siyasete devam edecek. Partinin MKYK üyeleri Yasin Aktay ve Mahzar Bağlı da milletvekili yapılacak.