1 Mayıs'ta gözaltına alınan 3 Komünist Parti üyesi tutuklandı!

Çağlayan Adliyesi'nde nöbetçi savcıya çıkarılan 29 Komünist Parti üyesi, savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Komünist Parti üyeleri Ali Adıgüzel, Bahtiyar Şahin ve Deniz Sinan Tunaboylu'nun tutuklanmasına karar verdi.

Haber Merkezi

GÜNCELLEME 21:52

Mehmet Kuzulugil'in konuşması:

 
//-->

Komünist Parti MK üyesi Mehmet Kuzulugil basın aciklamamızı yapıyor

Posted by Komünist Parti - KP on 3 Mayıs 2015 Pazar

 


GÜNCELLEME 21:41

Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Mehmet Kuzulugili konuşuyor: Taksim'i özgürleştirdik, arkadaşlarımızı da özgürleştireceğiz


GÜNCELLEME 21:27

Çağlayan Adliyesi'nde Komünist Partililer, serbest bırakılan yoldaşlarını bekliyor.


GÜNCELLEME 21:15

Tutuklama kararı veren hakim dosyada gizlilik kararı da verdi. Avukatlar sorgudan önce dosyayı inceleyemedi.


GÜNCELLEME 21:09

Komünist Parti, serbest bırakılan üyeleriyle birlikte Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapacak.


GÜNCELLEME 21:00

3 Komünist Partili "memura mukavemet" suçlamasıyla tutuklandı.


GÜNCELLEME 20:50

Komünist Parti üyeleri Deniz Sinan Tunaboylu, Bahtiyar Şahin ve Ali Adıgüzel'in tutuklanmasına karar verildi. Diğer KP'liler adli denetim şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 2 Mücadele Birliği üyesi ise adli denetim şartıyla serbest bırakıldı.


GÜNCELLEME 20:46

Karar için verilen ara sona erdi. Avukatlar ve Komünist Parti üyeleri duruşma salonuna alındı.


GÜNCELLEME 20:33

1 Mayıs'ta gözaltına alınan Komünist Parti üyelerinin yargılandığı mahkeme yapılan savunmaların ardından kararını açıklamak için 5 dakika ara verdi.


GÜNCELLEME 19:51

Avukat Özgür Murat Büyük'ün mahkemeye sunduğu savunma şu şekilde

Seçimlere katilan bir siyasi partinin üyeleri hiçbir uyarı yapılmadan tamamen hukuksuz ve siyasi iktidarın da genel yaklaşımının olayda uygulanması seklinde gerçekleşen müdahale ile müvekkiller gözaltına alınmıştır.
Müvekkillere isnat edilen suçlar "2911 32/1 ve tck 265-1 ve 265-3"tür. Dosyayı her ne kadar görmesek de inceleyebildiğimiz kadarıyla bu suçlara ilişkin hiçbir kayıt yoktur. Olayda yaralanan hiçbir polis memuru yoktur. Hiçbiri sikayetci olmamış ve darp raporu almamıştır. İsnat edilen gorevi yaptırmamak için "direnme suç"u icin dosyada hiçbir delil yoktur. İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün Taksimi yasak ilan etmesinin hiçbir yasal dayanağı yoktur.


GÜNCELLEME 19:37

Hakim, dosya hakkındaki kısıtlama kararını duruşma esnasında gösterdi. Hukukta Sol Tavır Derneği'nden Avukat Özgür Murat Büyük, Komünist Parti üyelerinin savunmasına başladı.


GÜNCELLEME 19:17

Komünist Parti üyesi 19 kişinin savunmaları tamamlandı. Savunmaları devam eden üyeler, polis tarafından şiddet kullanılarak gözaltına alındıklarını anlatıyor. Öğlen saatlerinde Çağlayan Adliyesi'ne getirilen Komünist Partililer, son olarak adliyenin önünde otobüste bekledikleri sırada, polisler tarafından saldırıya uğramıştı.

GÜNCELLEME 19:09

Komünist Parti üyesi 13 kişinin savunmaları tamamladı. Mahkeme devam ediyor.

GÜNCELLEME 18:55

Komünist parti üyesi 5 kişinin şuanda Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından savunmaları başladı. Kanunen  avukat sınırlılığı olmazken avukatlara sınırlama getirildi. Tüm 1 Mayıs dosyaları için hakim tarafından kısıtlama kararı getirilirken avukatlara bu konu hakkında bilgi verilmedi. Gözaltındaki üyelerin savunlarının 5'erli şekilde alınacağı öğrenildi. Komünist Parti üyelerinin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmesine gerekçe olarak "2911 sayılı  toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet" ve "kamu görevlisine direnmek" iddiası gösterildi.


GÜNCELLEME 

GÜNCELLEME 18:14

Komünist Parti tarafından yapılan açıklamada ise 19:30'da Çağlayan Adliyesi'nin önünde yapılcak olan basın açıklaması için çağrı yapıldı.


GÜNCELLEME 18:06
Hukukta Sol Tavır Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs'ta gözaltına alınan Komünist Partililerin de içinde bulunduğu 31 kişi savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Haklarında tutuklama istenen Komünist Parti üyerleri mahkemeye çıkrılıyor.


1 Mays'ta Taksim Meydanı'nda gözaltına alınan 29 Komünist Parti üyesi bugün Çağlayan Adliyesi'ne getirildi. 

Çağlayan'a getirilen Komünist Parti üyesi ve Milletvekili adayları Neslihan Koçaslan ve Hafize Kazcı polis otobüsünde polislerin saldırısına uğradı. Koçaslan ve Kazcı'nın durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Hukukta soL Tavır Derneği üyelerinden alınan bilgiye göre, gözaltı otobüsünde bulunan diğer Komünist Parti üyeleri de polislerce hakaret ve küfüre maruz kaldı. 

Komünist Parti üyelerinin Çağlayan Adliyesi'ne getirilmelerine rağmen, Emniyet'ten dosya beklendiği gerekçesiyle polis otobüsünde tutuldukları öğrenildi.