Zaman gazetesi yöneticisi Yarbay Ali Tatar'ın ailesinden özür diledi

Kapatılan Zaman gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya, Balyoz davası sürecinde intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesinden özür diledi.

"FETÖ" çatı davası sanıklarından eski Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alaeddin Kaya, Balyoz davası sürecinde cezaevine teslim edilmek üzere evden çıkması beklenirken kaldığı lojmanın banyosunda başına ateş ederek intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ailesinden af diledi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında söz alan sanıklardan Alaeddin Kaya, “Bazı acıları paylaşmakta geciktiğim için özür dilerim. Ali Tatar’a kavuşan Satı ana (Ali Tatar’ın annesi) için başsağlığı diliyorum. İsmini bilemediklerim dahil tüm acılı insanlardan özür ve af diliyorum. Lütfen beni affetsinler” dedi. 

NAZLI ILICAK'LA İLGİLİ KONUŞTU

Kaya, Nazlı Ilıcak'la ilgili de "Nazlı Ilıcak'ı FETÖ'cülükten yargılıyorsunuz. Böyle bir şey olmaz. O zaman siz gerçeklerin ortaya çıkmasını istemiyorsunuz anlamına gelir. 50 bin adam aldınız içeriye. 'Bu işi ben yaptım' diyen çıkmadı ortaya. Böyle bir sistem kurulmuş. Başından beri öyle. Kimse yok ortalıkta. Bu davanın kestirilip atılmasına gönlüm razı olmuyor. Fetullah Gülen olayı Türkiye'nin kimyasını bozdu. Bu dava gerçeklerin ortaya çıkarılması açısından önemli. Benim durumum, faaliyetlerim ortada. Hiçbirini 'yapmadım' demedim. Mesleki faaliyetlerimdi, buralara geldi" ifadelerini kullandı.