YSK seçimleri neden iptal etmedi: Bu fotoğraf çok şey anlatıyor...

YSK'nın dün jet hızıyla aldığı seçimlerin iptal talebini ret kararı sonrası AKP'nin kurum üzerindeki etkisi bir kez daha tescillenmiş oldu. CHP bu kez Anayasa Mahkemesi'ne gitmeye karar verirken, AYM Başkanı bir gün öncesinde Saray'a çıkarak Erdoğan'la görüşme gerçekleştirmişti... İlkinin verdiği karar, ikincisinin vereceği muhtemel karar ise haberdeki fotoğrafta saklı...

Haber Merkezi

Seçimde büyük bir hukuksuzluğa imza atarak mühürsüz pusula ve zarfları AKP talebiyle geçerli sayan YSK, seçimin iptali yönündeki binlerce talebi 1 günde karara bağlayarak reddetti.

YSK'nın aldığı bu karar büyük tepki çekerken, CHP ise Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini duyurdu.

CHP'nin aldığı bu yeni kararın vereceği olası sonuç için tartışmalar sürerken, AYM Başkanı seçimin 2 gün sonrasında Saray'a çıkarak Erdoğan'la görüşmüştü. Yapılan bu görüşme olası başvurunun sonucunu da şimdiden gölgelemiş durumda.

Öte yandan YSK'nın aldığı karar ve AYM'nin alacağı olası karar 2015'te Balıkesir'de çekilen bir fotoğrafta saklı.

O dönem büyük tepkilere yol açan ve yüksek yargının Erdoğan'ın emrinde olduğuna ilişkin yorumlara neden olan "etkinlikte", Erdoğan adına bir hatıra ormanı açılışı yapılmış, sonrasında ise zeytin hasadı gerçekleştirilmişti.

Bu iki etkinlikte de yüksek yargının tamamı Erdoğan karşısında önünü ilikleyerek yer almış, gün boyu Erdoğan'ın peşinde dolaşmıştı.

YSK Başkanı Sadi Güven ve Erdoğan'ın zeytin hasadı etkinliğinden bir kare:

KİMLER KATILMIŞTI?

Erdoğan'ın hatıra ormanı ve zeytin hasadına katılan ve verdiği görüntülerle büyük tepki çeken isimler şöyleydi:

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve YSK Başkanı Sadi Güven.