YÖK Başkanından 'yeni ÖYP' açıklaması

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni ÖYP ile ilgili olarak, aralarında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin de bulunduğu 8 üniversitenin seçildiğini açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşan YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni "Öğretim Üyesi Programı (ÖYP)" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"YÖK Kültür- Sanat Söyleşisi" başlıklı etkinliğe; YÖK Başkanı Yekta Saraç, YÖK üyesi Rahmi Er, Mehmet Şişman ile YÖK Başkan Danışmanları Sezer Şener Komsuoğlu ve Fatih Tığlı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, bölge üniversite rektörleri katıldı.

ÖYP programının yönlendirilmiş yani İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı olarak şekillendirildiğini vurgulayan Başkan Saraç, bu amaçla sekiz üniversitenin seçildiğini ve bu üniversitelere verilmek üzere dokuz farklı öncelikli alanın belirlendiğini söyledi.

Saraç, bu alanlar için toplamda 110 kadro tahsis edildiğini, seçilen sekiz üniversiteden birinin de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olduğunu belirtti.

YÖK Başkanı Saraç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin bulut teknolojisi, nesnelerin interneti, sosyal ağlar büyük veri (data analitiği) konularında ihtisaslaşağını söyledi.