Yeni Şafak: Erdoğan'ın yerini ABD bildirecekti

Yeni Şafak, Yarbay Murat Bolat'ın ifadesine dayandırdığı manşetinde "Erdoğan'ın yeri tespit edilemezse Amerikalılardan 'net konum' yardımı alınacaktı" dedi.

Haber Merkezi

Yeni Şafak gazetesi, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir ABD manşeti daha attı.

Daha önce "Darbenin arkasında ABD var" manşeti atan ve  girişimi General John F. Campbell'ın yönettiğini ileri süren Yeni Şafak, bu kez de Erdoğan'ın yerinin ABD'liler tarafından tespit edileceğini iddia etti.

Yeni Şafak, Güvercinlik 1. Kara Havacılık Alayında Bakım Tabur Komutanı olan Yarbay Murat Bolat'ın ifadesi iddiasıyla şu ifadeleri paylaştı:

Cumhurbaşkanının İstanbul'da alınması planlanmış ama Erdoğan Marmaris'e gidince bu plan bozulmuş. Plana göre İstanbul'da Cumhurbaşkanını SAT/SAS komandoları alacakmış ve bu ekip belliymiş. Ama Cumhurbaşkanı Marmaris'e gidince bu plan değişmemiş. Yeni planı ise odada bulunanlar şu şekilde sıraladı; SAT/SAS komandoları İstanbul'daki kışlalarından silah depolarındar silah çaldıktan sonra 4. Kara Havacılık Skorsky'leri ile İzmir Çiğli'ye gidecek. 3. Kara Havacılık Alayı'ndan 3 Cougar personel taşıyan helikopter de bu ekiple Çiğli'de buluşacak, ayrıca Çiğli'deki Cougar da bu ekibe dahil olacak. Yani 3 Skorksy ve 6 Cougar ile bir filo oluşacak. Yani 80-90 kişilik bir güç ile Cumhurbaşkanını almaya gidilecek. Kaldığı otelden bir şekilde rehin alanan Cumhurbaşkanı Milas üzerinden Çiğli'ye getirilecek.

Cumhurbaşkanının yerinin tespit edilememesi halinde ise Amerikalılardan yer tespiti ve net konum tespiti ile ilgili olarak yardım alabileceklerini ve ayrıca 3-4 kişilik sivil kıyafetli bir ekibin Cumhurbaşkanını takip ettiklerini söylediler. Cumhurbaşkanını Milas'tan rehin aldıktan sonra Skorsky ile taşınacaktı. Bu esnada da Skorsky'nin yakıt ikmali Milas'ta yapılacaktı.

ABD YALANLAMIŞTI

Yeni Şafak'ın daha önce manşetten duyurduğu General John F. Campbell'ın darbe girişimini yönettiği haberine Amerikan Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, "kendisi benim dostum ve şu anda birçok şey yaptığını fakat bunların arasında Türkiye’de bir darbe planlamak olmadığını biliyorum" yanıtı vermişti.