Yandaş müdürü protesto eden İstanbul Erkek Liseliler'den çağrı: Ses ol, ışık ol, yumruk ol!

Mezuniyet töreninde yandaş müdüre sırtlarını dönerek ses getiren bir protestoya imza atan İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri, yayımladıkları bildiride protestoya devam ettiler. 2016 mezunları, "ateşi ve ihaneti gördük" derken, "bu kurumda ayrım yapılmaktadır" ifadelerini kullandılar.

Haber Merkezi

İstanbul Erkek Lisesi 2016 Mezunları, çok sert bir bildiri yayımlayarak okul yönetimini ve hükümeti protoste etti.

Mezuniyet töreninde Milli Eğitim Bakanı tarafından atanan Müdür Hikmet Konar'a sırtlarını dönerek onu protesto eden öğrenciler, yayımladıkları bildiride "ateşi ve ihaneti gördük" diyerek Nâzım Hikmet'in "Kuva-yi Milliye Destanı"na göndermede bulundular.

Yöneticileri hakkında, "Ülkemizin nice değerlerini hiçe sayanları, erk sarhoşluğu içerisinde kapılarda ceketlerini ilikleyip adeta baş tacı etmişlerdir" diyen 2016 Mezunları, öğrencilerin birçok sosyal etkinliğinin de engellendiğini söylediler.

"Etek yerine pantolon giymeyi zorunlu kılan, mezun ağabeylerimizi muhattap kabul etmeyip dışarı kovan bir idareye ihtiyacımız yok bizim" sözlerini sarf eden yeni mezunlar şöyle devam etti:

"Karanlığı ve esareti gördük.

Onların esaretinden cesaret biriktirdik paltomuza. Karanlığı yok etmek için okuduk, kurtulduk dogmalarımızdan. Düştük, kaldırdı ağabeylerimiz ablalarımız. Bilirdik, arkamızda bizi kollayan hocalarımız vardı. Özeldik o hocalarımızı; susmayan, bize güç veren, bize güvenen, üstümüze kilitler vurmayan, karakterimizin söküklerini dikmek için uyumayan o eski ailemizi, özledik.

Kardeşlerim, 

Sizi eğitmekle mükellef hocalar susuyorsa; idareciler rüşvet olarak izinler yazıyorsa, bursları birer sus payı olarak biliyorsa üzerinize karabasanlar çökmüştür. O zaman kaldırın başınızı artık test kitaplarınızdan. Yatağınızdan kalkın. Kurtulun o karabasanlardan.

Toplanın, örgütlenin, durun kol kola; herkes duyana kadar bağır bağır bağırın:

'Bizler özgür düşünceden yanayız.

Bizler demokrasiden yanayız.

Bizler insan haklarından yanayız.

Ve bizler sevgiyi, kardeşliği daima her şeyin üzerinde tutacağız.'"

2016 mezunları, kendilerinden sonraki kardeşlerine şöyle seslenerek bildiriyi sona erdirdi:

"Sizler; cinayeti gören kör kayıkçılar, herkesin önünde kalkan tek yumruk, sizden sonrakilerin sırtını yaslayacağı aydınlar, bir kurtarıcı beklemeden kurtarıcınız kendiniz olmalısınız. Olacaksınız.

Kardeşim,

Bu güç sensin. Bu güç damarlarında, beyninde, sende.

Karayeller başına indirmeden çatını;
Artık ses ol, ışık ol, yumruk ol!"