WFDY'den Türkiye gençliğine çağrı: Diktatörlüğe 'hayır' deyin...

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY), Türkiye gençliğine referandumda "hayır" oyu kullanmaları yönünde çağrıda bulundu. Açıklamada, "Federasyonumuzun üye örgütü Türkiye Komünist Gençliği ile dayanışma içinde olan WFDY, ülkenin gençliğini 16 Nisan’daki referandumda 'hayır' oyu vermeye çağırıyor" denildi.

Haber Merkezi

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY), bir açıklama yaparak Türkiye gençliğini 16 Nisan referandumunda "hayır" oyu vermeye çağırdı. Federasyondan yapılan açıklamada, "Türkiye gençliği özelleştirmelere, Suriye’de olduğu gibi emperyalist savaşların parçası olmaya, eğitim sisteminin sermayenin çıkarları doğrultusunda dönüştürülmesine, yeni emeklilik sistemine ve her türlü halk düşmanı dayatmaya hayır demelidir. Referandumda da hayır demeli, ancak geleceğe dönük istemlerini gerçekleştirmek için bunun yeterli olmayacağını bilmelidir" denildi.

"WFDY’nin Türkiye gençliğine çağrısıdır" başlığını taşıyan açıklamanın tamamı şöyle: 

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY) olarak, Türkiye’nin ilerici, anti-emperyalist gençliğini, öncelikle, önümüzdeki halk oylamasına katılmaya çağırıyoruz. Üye örgütü Türkiye Komünist Gençliği (TKG) ile dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olan WFDY, ülkenin gençliğini TKG ile omuz omuza durmaya ve 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda “hayır” oyu vermeye çağırıyor. Türkiye gençliği, önümüzdeki referandumda, AKP tarafından getirilmek istenen yeni sistemi reddetmelidir. Gençlik, oylarıyla, Türkiye’deki işçi gençliğin, öğrencilerin, çocuk işçilerin, genç kadınların haklarının ve çıkarlarının çok daha kolayca zarar görebileceği bir durumun oluşturulmasına itiraz etmelidir.

WFDY Türkiye’deki gelişmeleri takip ediyor ve ülkede emeğin, bilimin ve cumhuriyetin değerlerine karşı sürekli bir saldırı olduğunu gözlemliyor.

Son yıllarda, Türkiye halkı, bütün haklarının ellerinden bir bir alındığına şahit oldu ve kendini giderek kaotik bir sürecin içerisinde buldu. İşçi ölümleri, çocuk işçilik, düşük ücretler, uzun çalışma saatleri, özelleştirmeler... Bütün bunlar Türkiye gerçekliğini yansıtan başlıca olgular haline geldi. Daha doğrusu, bu gerçeklik, bugün anayasal bir diktatörlük ve tek adam rejimi kurmak isteyen bir iktidar tarafından yaratıldı.

Öte yandan, aynı iktidar ülkeyi emperyalist müdahalelerin parçası yaparak tehlikeli emperyalist planların içerisine sürüklüyor. Bu emperyalist müdahalelerden Türkiye’ye kaçan mülteciler kamplarda insanlık dışı koşullarda yaşıyorlar. Sadece işten atılma değil, aynı zamanda sınır dışı edilme tehdidiyle ucuz işgücü olarak istihdam ediliyorlar.

WFDY olarak, üye örgütümüz Türkiye Komünist Gençliği’yle (TKG) ve Türkiye’de gençliğin bilimsel ve parasız eğitim, güvenceli iş, özgürlük, barış ve haklar için verdiği mücadeleyle tam dayanışmamızı ve tam desteğimizi ilan ediyoruz.

Türkiye gençliği özelleştirmelere, Suriye’de olduğu gibi emperyalist savaşların parçası olmaya, eğitim sisteminin sermayenin çıkarları doğrultusunda dönüştürülmesine, yeni emeklilik sistemine ve her türlü halk düşmanı dayatmaya hayır demelidir. Referandumda da hayır demeli, ancak geleceğe dönük istemlerini gerçekleştirmek için bunun yeterli olmayacağını bilmelidir.

Türkiye’deki genç komünistlere ve gençliğin hakları, çıkarları ve hayalleri için verilen gençlik savaşımına duyduğumuz güveni bir kez daha ifade eder, enternasyonalist dayanışmamızı belirtiriz.