Vize krizine ilişkin AKP'den açıklama: ABD'den heyet geliyor...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, vize krizi konusunda iki ülkenin ortak çalışma kararı aldığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Vize krizi ile ilgili iki ülke birlikte çalışma kararı aldı. ABD ile yaşanan vize krizi ile ilgili konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "ABD'den heyet geliyor. İki ülke birlikte çalışma kararı aldı" dedi.

Bozdağ'ın açıklamasından başlıklar şöyle:

Hukuk devletine uygun biçimde yürütülmesi gereken bir soruşturma yürütülmüştür. Bu konuda bilgi sahip olmak istediğinde sayın Büyükelçi, bunun yolu bellidir. Gazetecileri toplayıp açıklama yapması değildir. Dışişleri kanalına müracaat edilir. Avukat gönderebilirler. Dosyaya bakabilir. Bunun yolu, usulü, diplomatik usulde de bellidir, hukuk usulünde de bellidir. Medyayı toplayıp "burada bir intikam düşüncesi var" gibi açıklama yapmak değil. 

ABD elçisinin bu açıklamayı doğru bir açıklama olarak görmüyorum. O ülkenin iç işine karışma anlamı taşır. Diplomatik nezaketle bağdaşması da söz konusu değildir. Hükümete karşı, kimi kastediyorsa onlara karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Türkiye bir hukuk devletidir.  Türk hükümeti ve Türkiye Devleti bir kabile değil, bir kabile devleti değil.Rehin alma dili, hukuku tanımamaktır. Suç nedeniyle tutuklanan kişiler rehine değildir, tutukludur. 

Elçi, saklamıyoruz diye açıklama yaptı. Bizim bu beyana itibar etmemiz gerekir. Büyükelçiliklerde çalışan kişilerin sicillerinin temiz olması son derece önemli. 

NEYİ KASTETTİĞİNİ AÇIKLAMASI LAZIM

ABD Elçisi Bass'ın 9.5 aydır Türkiye'de DEAŞ saldırısı olmuyur. bunun nedeni Türkiye ile ABD'nin işbirilğidir sözlerine ilişkin de konuşan Bozdağ, "Dünden beri bu açıklama üzerine medyada değişik yorumlar var. Biz sorumlu mevkide insanlar olarak o yorumlarda değerlendirme yapmayı doğru görmem. Sayın büyükelçinin neyi kastettiğini açıklaması lazım" dedi.