Vatan Şaşmaz cinayetinin ayrıntıları belli oldu

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ın eski manken Filiz Aker tarafından öldürülmesi sonrası yaşananların ayrıntıları ortaya çıktı.

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ın öldürülüşüne ilişkin ayrıntılar belli oldu. Otelin girişi ve cinayetin işlendiği kattaki kameralara yansıyan görüntülerde kırmızı gömlekli ve güneş gözlüklü Vatan Şaşmaz’ın güvenlik kontrolünden geçerek otele girişi görülüyor. Kattaki kamera kaydında da Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in art arda odaya girişi görülüyor. Daha sonraki görüntüler Vatan’ı öldüren Aker’in aynı silahla intihar etmesinden sonrasına ait. Görüntülerde kısa süre önce Aker’le aynı masada yemek yiyen yeğeninin ihbarı üzerine otel görevlilerinin odanın bulunduğu kata geldikleri, onların arasında yeğen Dora Ercan’ın da olduğu görülüyor. Vatan Şaşmaz'ın kapıya gelince mesaj attığı ve kapıyı Filiz Aker'in açtığı değerlendiriliyor.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, saat 17.49'da Filiz Aker'in odaya girdiği, 17.52'de Vatan Şaşmaz'ın geldiği belirlendi. İlk bulgular Şaşmaz'ın içeri girdikten bir süre sonra olayın yaşandığı yönünde.

Görevliler saat 19.20'de kapıya geldi. Kapı içeriden sürgülü olduğu için açılması zaman aldı. 19.45 gibi odaya girildi ve saat 19.47 sularında olay polise bildirildi.

Polis raporuna göre Aker, Smith Wesson marka tabancayla Vatan Şaşmaz'a 4 atış yaptı. Vatan Şaşmaz'ın düşme şeklinden yola çıkılarak konuştuktan sonra kapıya yöneldiğinde ilk kurşunu yiyip yere düştüğü değerlendiriliyor.

Diğer 3 atışın yakın mesafeden yapıldığı tespit edildi. Şaşmaz'ın cansız bedeni yerde bulundu. Aker ise yatağa oturup tek kurşunla yaşamına son vermiş. 

Polis kriminal polis laboratuarında incelemesi süren silahın Filiz Aker’in üzerine "Bulundurma" ruhsatlı olduğu belirlendi. Akar, silahının ruhsatını geçen yıl almış. Adres olarak ablasının Şişli'deki evini göstermiş.