ÜMMED-DER Taksim'de bildiri dağıttı: 'Kadınlar çalışmasın'

ÜMMED-DER üyesi gericiler Taksim'de kadınları aşağılayan bildiriler dağıtmaya çalışınca tepkiyle karşılaştı. Bildiride kadınların müzik dinlemesi, alışveriş yapması, çalışması, erkeklerle tokalaşmasının yasak olduğu yazıyor.

BirGün'den Demet Sargın'ın haberine göre, İstanbul Taksim’de uzun sakallı, sarıklı gerici bir grup kadınları aşağılayan bildiriler dağıtmaya çalışırken, kadınların tepkisi üzerine kaçarak uzaklaştı.

ÜMMED-DER üyesi gericilerin dağıttığı bildiride kadının müzik dinlemesi, alışveriş yapması, çalışması, erkeklerle tokalaşması ve hatta terlik giymesinin bile yasak olduğunun yazarken, ayrıca cuma günleri kadınlar için sohbetler düzenlendiği de ifade ediliyor.

Gericilerin bildiri dağıtması kadınların büyük tepkisini çekti. Bildiri dağıtılmasına müdahale eden kadınların tepkisi üzerine gericiler alandan hızla kaçarak uzaklaştı.

Bildiri dağıtımına izin vermeyen kadınlardan Psikolog Melis Akyürek, “Tahir Elçi’nin öldürülmesini üzerine düzenlen eylemden dönüyorduk. Durumu fark eder etmez hiç tereddüt etmeden müdahale ettik. Halk da bize destek verdi ve gericiler kaçmak zorunda kaldı. Kadınlar üzerinden gerici söylemler üretilmesine artık tahammülümüz yok” dedi.

Akyürek olay esnasında gericilerin sözlü tacizine uğradıklarını da belirterek, bundan sonra da hiçbir şekilde bu tür durumlara müsaade etmeyeceklerini söyledi.