Uludağ Üniversitesi'nde muhalife yer yok, Ensar Vakfı'na kapılar açık!

Muhalif, ilerici, sol görüşlü öğrenci ve akademisyenlere okulda yaşam hakkı tanımayan Uludağ Üniversitesi yönetiminin, geçen ay yandaş ve gerici Ensar Vakfı Bursa Şube Başkanı Ahmet Oruçoğlu'na kapılarını açtığı ortaya çıktı. Tepkiden çekinen yönetim, Ensar Başkanı'nın adını afişte Çelebi Spor Kulübü temsilcisi olarak gösterdi.

Muhalif düşünceye sahip akademisyenlere soruşturma açan, kimisine derslerden el çektiren, ilerici ve muhalif kimliğiyle tanınan öğrencilerin anayasal hak olan eylem ve protestolarına özel güvenlik birimi aracılığıyla saldıran, laik ve çağdaş kurumların etkinliklerine salonlarını kapatan Uludağ Üniversitesi'nin, geçtiğimiz ay Ensar Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Oruçoğlu’na kapılarını açtığı ortaya çıktı.

Bursamuhalif.com'da yer alan habere göre, üniversite yönetimi 17-21 Mayıs tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde “Üniversite Öğrenci Toplulukları Buluşuyor” adlı etkinliğin "Gençlik ve Gençlik Projeleri" başlıklı oturumunda Ensar Vakfı Şube Başkanı Oruçoğlu’nu kürsüye çıkarttı. 

Uludağ Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı işbirliği ile Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi’nin düzenlediği etkinlikte konuşmacı olarak, adı çocuk tecavüzleri ve taciz olaylarıyla anılan yandaş Ensar Vakfı'nın Bursa Şube Başkanı olan Oruçoğlu’na yer verildi.

ORUÇOĞLU'NUN ENSAR BAŞKANI OLDUĞUNU AFİŞTE GİZLEDİLER

Etkinlikte konuşmacı olarak yer verilen Oruçoğlu’nun Ensar Vakfı Bursa Şube Başkanı olarak duyulmasından çekinen üniversite yönetimi, çareyi, Oruçoğlu'nu Çelebi Spor Kulübü’nden katılan bir konuşmacı olarak göstermekte buldu.