Türkiye'den Manchester bombacısıyla ilgili açıklama: Seyahati engellenmedi

Manchester’daki terör saldırısında 22 kişinin ölümüne yol açan saldırganın İngiltere’ye Türkiye’den gittiğinin ortaya çıkması üzerine, Türk yetkililer bir açıklama yaparak "stihbarat paylaşımı yapılmadı" dedi.

 

İngiliz Financial Times gazetesi, Manchester’daki terör saldırısında 22 kişinin ölümüne yol açan saldırganın İngiltere’ye Türkiye’den geldiğini bildirdi.

Financial Times’ın Alman istihbarat birimlerine dayandırdığı habere göre, 22 yaşındaki Salman Abedi, bombalı saldırıdan dört gün önce Türkiye’den İngiltere’ye uçtu.

Alman istihbarat yetkilisi, Libya kökenli olan ve Manchester’da doğan Abedi’nin, İstanbul’dan Almanya’daki Düsseldorf Uluslararası Havalimanı’na aktarma yaparak Britanya’ya ulaştığı iddia etti. Financial Times, bir Türk yetkilinin, Türk hükümetinin Adedi hakkında dün sabah İngiliz yetkililere dosya sunduğunu öne sürdü.

Reuters'e konuşan Türk güvenlik yetkilileri, İngiltere'nin Manchester kentinde 22 kişiyi öldüren intihar saldırganı Selman Abadi hakkında Türkiye ile daha önce herhangi bir istihbarat paylaşımı yapılmadığını, bu nedenle saldırganın İstanbul'dan Avrupa'ya seyahat etmesinin engellenmediğini aktardı.