Türkiye ve Yunanistan komünist gençliği İstanbul'da buluştu

Komünist Gençlik, 13-14-15 Aralık tarihlerinde Yunanistan Komünist Gençliği (KNE) Merkez Konsey üyelerinden oluşan bir delegasyonu İstanbul’da ağırladı. Gerçekleştirilen toplantılar sırasında, Yunanistan ve Türkiye'deki kapitalist düzenin saldırılarına karşı iki ülkenin gençlerinin ortak mücadelesi masaya yatırıldı.

Haber Merkezi

Komünist Gençlik, 13-14-15 Aralık tarihlerinde, Yunanistan Komünist Gençliği’nden (KNE) Genel Sekreter Nikolaos Ampatielos’un da bulunduğu bir delegasyonu İstanbul'da ağırladı. İki örgütün temsilcileri arasında üç gün boyunca gerçekleştirilen toplantılarda, Yunanistan ve Türkiye’de verilen mücadeleye ilişkin belli başlı konular masaya yatırıldı. Meslek okulu öğrencilerinin ve çalışan öğrencilerin örgütlenme çalışmaları, mülteci krizi, Türkiye’deki gericilik karşıtı direnç, emperyalizmin bölgedeki faaliyetlerine karşı mücadele ve uluslararası komünist gençlik hareketinin durumu gibi konularda iki örgüt arasında tartışmalar yapıldı.

GENÇLİĞİN MÜCADELESİ VE GELECEĞİ ORTAK

Yeniden başlatılan Lozan tartışmaları ve ulusal sınırları hedef alan açıklamaların Ege Denizi’nde gerilimi arttırdığı bir sırada gerçekleştirilen buluşmada, Türkiye ve Yunanistan gençliklerine dönük olarak ilerleyen günlerde ortak bir mücadele çağrısı yapılması kararlaştırıldı. 

Toplantılarda, iki ülkenin gençlerinin kapitalist güçlerin yayılmacı heveslerine ve emperyalizmin kanlı projelerine kurban edilmesini engelleyebilecek tek gücün, Yunanistan Komünist Gençliği (KNE) ve Komünist Gençlik’in temsil ettiği, işçi sınıfı enternasyonalizmine dayanan hat olduğunun altı çizildi.