TÜBİTAK'ta çalışan 9 mühendis tutuklandı

Kocaeli'de, Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunda (TÜBİTAK) çalışan 13 mühendisten 9'u tutuklandı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Fethullah Gülen cemaatinin TÜBİTAK yapılanmasına yönelik operasyonda 4'ü kurumun eski çalışanı olmak üzere 24 kişi gözaltına alınmıştı. Kocaeli, İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda önemli projelerde yer alan kişiler gözaltına alınırken, 14 kişinin Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) bünyesinde görev aldığı tespit edilmişti.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından "FETÖ"ye üye olmak ve Bylock kullandıkları suçlamasıyla 13 mühendis bugün Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. 

9 MÜHENDİS TUTUKLANDI 

Kocaeli'de gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 13 TÜBİTAK mühendisinden İ.S, M.S, E.K, C.D, O.G, M.O, L.Ö.Y, O.K. ve F.K tutuklandı; F.S.İ. ve A.İ. ile Ö.E.D. ve R.D. adli kontrol kararı ile serbest kaldı.