Transfobik saldırı: Trans erkek, sevgilisinin babası ve erkek kardeşi tarafından dövüldü

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan trans erkek Derin Oylum, bir parkta birlikte oturdukları kız arkadaşının babası ve erkek kardeşi tarafından dövüldü. Yüzünde ve vücudunda morluklar oluşan, elmacık kemiği kırılan Derin Oylum jandarmaya başvurup şikayetçi oldu.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan ve çevresinde "Derin" adıyla tanınan A.O., beş yıl önce cinsiyet değiştirip erkek olmaya karar verdi. Konuyu açtığı ve birlikte yaşadığı erkek kardeşi ile annesi de onun bu kararını anlayışla karşıladı. Kendisini erkek gibi hissettiğini belirten A.O., hormon tedavisinden önce psikolojik tedavi görmeye başladı. Bir yandan da Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Bölümündeki eğitimini sürdüren A.O., geçen 27 Eylül'de Alaşehir'deki Kenan Evren Parkı'nda bir buçuk yıldır görüştüğü kız arkadaşı E.G. ile buluşup bir süre oturdu.

Kendilerini gören bir kişi durumu 21 yaşındaki E.G.'nin ailesine bildirdi. Ablasının A.O. ile görüşmesine karşı olan 17 yaşındaki H.G. parka geldi. İddiaya göre A.O. ile erkek kardeşi H.G. arasında tartışma çıktı. H.G., "Derin" adıyla tanınan A.O.'yu tartakladı. Bu sırada gelen 41 yaşındaki baba M.G. de kızı A.O.'yu dövmeye başladı. Kardeşi ve babasına engel olmak isterken E.G. de tekme ve yumruk darbelerine maruz kaldı.

"ELMACIK KEMİĞİM KIRILDI"

Uzun süre dövüldüğünü iddia eden A.O. o anları şöyle anlattı:  

"Tek suçumuz parkta oturmak. Kız arkadaşımın babası ve ağabeyi tarafından dövüldüm. Tenha bir yer olması nedeniyle, parkta bizi görüp, yardımımıza gelen de olmadı. Burnuma kafa darbesi aldım. Hastanede çekilen tomografide elmacık kemiğimde kırık olduğu tespit edildi. Yüzüm, sırtım ve omzumda aldığım darbeler nedeniyle morluklar var. En fazla darbeyi ise beni korumaya çalışan kız arkadaşım aldı." 

Olayın ardından gittiği Alaşehir Devlet Hastanesinde ayakta tedavisi yapılıp darp raporu verildiğini anlatan A.O., "Taburcu edilmemin ardından ailem beni jandarmaya götürdü. Şikayetçi olduk. İfadem alındı. Kız arkadaşımı olaydan sonra babası hastaneye götürdüğü için o şikayetçi olamamıştı. Jandarma, kız arkadaşımı da evinden aldırtıp ifadesine başvurdu. O da şikayetçi oldu. Onun için de darp raporu alındı" diye konuştu.

"ADALET YERİNİ BULSUN"

Adaletin yerini bulmasını isteyen A.O., "6 yaşımdan itibaren kendimi hep erkek hissettim. Ruhum hep farklıydı. Çok küçük bir yerde yaşıyorum. Bugüne kadar hiç kimse bu nedenle beni dışlamamıştı. Çok destekleyen, yardımcı olan olmuştu. İlk defa cinsiyet tercihim nedeniyle böyle bir şey başıma geliyor. Kız arkadaşımı 'Onunla birlikte olmayacaksın' diye tehdit ediyorlardı. Hiçbir şekilde beni karşılarına alıp konuşmadılar. Birden böyle bir şey olunca üzüldüm" diye konuştu.

Anne N.O., çocuğunun bu olayda sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi.

DERİN OYLUM: KIZ ARKADAŞIMLA BİRLİKTE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Trans erkek Derin Oylum, yaşadığı homofobik saldırıyı pembehayat.org’a anlattı.

Derin Oylum şunları söyledi: 

“Aslında neden darp edildiğimi bilmiyorum. İlişkimizi tam anlamıyla kimse bilmiyordu. Ama ortalıkta çok lezbiyen lafı döndüğünü söylediler. Kız arkadaşımın babası ve erkek kardeşi sürekli ‘Kişiliksizsin, kızımızı da kişiliksizleştirdin. Uzak duracaksın!’ cümlelerini kullanıyorlardı. Hani bundan dolayı dayak yemek bir yana lezbiyen yaftası almak da bir yana. Ben transım!

Önce erkek kardeşi beni dövmeye başladı. Sonra da babası geldi. Babası döverken vücuduma da dokunduğunu fark ettim. Yapmamaları için yalvardım fakat kimse beni dinlemedi. Bunun üzerine yüzüme tekme yedim ve uçuruma yuvarlandığımı fark ettim. Dallara tutundum, canımı zor kurtardım.

Meydana bırakıldıktan sonra hemen jandarmaya gittim. Jandarmanın tutumu çok iyiydi. Beni hastaneye darp raporu almam için götürdüler. Darp raporumu aldım. Yüzümde kırıklar ve morluklar var. Şikâyetçi oldum. Şimdi daha iyiyim.

Biz kız arkadaşımla birçok şeyle mücadele ettik. Bununla da birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz birlikteyiz ve Allah ayırmadığı sürece beraber olacağız. Aşkın, sevginin önünde hiçbir şey engel olamaz. Mutlaka aşk kazanacak!”