Trabzon'daki saldırıda 15 yaşındaki Eren yaşamını yitirdi

15 yaşındaki Eren Bülbül, Trabzon'da yaşanan PKK saldırısında hayatını kaybetti.

Trabzon'da PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda 15 yaşındaki Eren Bülbül hayatını kaybetti.

Saldırıda bir jandarma astsubayın da hayatını kaybettiği açıklandı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Maçka ilçemiz kırsalında yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 9 Ağustos tarihinde başlatılan operasyon sırasında, 11 Ağustos tarihinde, bugün saat 15.00'te bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış olup operasyonel faaliyet devam etmektedir."

Valilik'ten yapılan ikinci açıklamada "Evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarınca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarınca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan bir sivil vatandaşımız ile aynı saldırıda yaralanan bir güvenlik personelimiz (Jandarma Astsubay Kidemli Başçavuş) KTÜ Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir" denildi. 

EREN'İN KUZENİNDEN AÇIKLAMA

Eren Bülbül’ün kuzeni Ali Bülbül, yaptığı açıklamada, “Caminin yanında fındık topluyor. Asker ona diyor ki. Bir gün önce orayı soyuyorlar teröristler. Tespit ediyorlar tabi. 15 yaşında çocuğa ne yelek giydirme ne bir şey.  Kendileri yelek giymiyor ki çocuğa yelek giydirsinler. Bunu oraya yem olarak götürüyorlar, orada pusuya düşürüyorlar. Orada çatışmaya giriyor teröristler. Orada bizimki vuruluyor. 2 asker yaralanıyor. Evleri 2 gün önce soydular. Yiyecek olan her şeyi aldılar. Çocuğu yanlarına götürüyorlar pusuya düşüyorlar. 4 tane asker. “ ifadelerini kullandı.