TKP'den Silivri'de büyük buluşma: Halkın seçeneği güçleniyor...

Türkiye Komünist Partisi'nin 'Halkın seçeneği güçleniyor' başlıklı toplantılarının ikincisi İstanbul'un Silivri ilçesinde gerçekleştirildi.

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP), tüm emekçileri, öğrencileri ve aydınları birlikte mücadele etmeye çağırdığı "Türkiye çaresiz değildir, halkın seçeneği güçleniyor!" başlıklı toplantılarının ikincisi İstanbul'un Silivri ilçesinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

TKP Merkez Komitesi üyesi Mehmet Kuzulugil ve soL yazarı Orhan Gökdemir'in katılımıyla Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı 15'lerin anısına adandı. 
TKP'nin 15 üyesi, emperyalist işgale karşı mücadeleye katılmak ve bu mücadeleye sosyalist Türkiye hedefinin damgasını vurmak üzere Anadolu'ya geçmiş ve bu sırada burjuva gericiliğinin yürüttüğü provokasyonlarla 28 - 29 Ocak 1921'de katledilmişti.

Konuşmada ilk sözü alan Mehmet Kuzulugil, TKP tarafından düzenlenen "Halkın seçeneği güçleniyor" toplantılarının amacının örgütlenmeyi artırmak olduğunu ifade etti. Türkiye'de sosyalizm mücadelesine yönelik yapılan saldırıların Türkiye'nin girdiği karanlık yollarla paralel olduğunu ifade eden Kuzulugil, "Siyasal mücadelede aydınlanmak için iki yol vardır. Birincisi devrimci sınıfı güç olarak örgütlemek, ikincisi ise siyasette büyük bir grubu ağırlıklı olarak yönlendirmek" dedi. 

'HALKIN YALANCI UMUTLARA İNANIŞI KALMADI'

Kuzulugil, "İkinci seçenekteki dengelerde halk lehine sonuç çıkmaz. Biz kendi seçeneğimizi güçlendirmeliyiz. Halk bu kadar yıpranmış ve çürümüş bir düzenden vazgeçse bile, 'başımıza daha kötüsü gelebilir' diye korkuyor. Türkiye Komünist Partisi'nin son zamanlardaki coğrafi dağılımındaki artış sadece 'irade gücüyle' olmadı. Yapılanların ve emeklerin halka ulaşması ile birlikte insanların yalancı umutlara inanışı da kalmıyor" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye Komünist Partisi'nin başarıları tesadüfe değil mücadele çizgisinin genetiğine bağlıdır" diyen Kuzulugil, "Türkiye'de gericilikle mücadele, dini yorum değişikliği ile yapılmaz. Son zamanlarda 'Padişahım çok yaşa', 'Şeriat isteriz' gibi sloganlar duymaya başladık. Aydınlanma mücadelesinin kaybedilmesi eşitlik ve özgürlük mücadelesini zora sokar. Bu mücadeleyi verecek olan işçi sınıfıdır" dedi. 

AYDINLANMA MÜCADELESİNİN ÖNEMİ

Kuzulugil'in ardından sözü alan soL yazarı ve Aydınlanma Hareketi temsilcisi Orhan Gökdemir ise Türkiye'de yürütülen aydınlanma mücadelesinin önemine dikkat çekti.

90 yıl önce Türkiye'de yürütülen aydınlanma mücadelesi ile bugün yürütülen mücadelenin birbirinden farkı olmadığını belirten Gökdemir'in konuşmasının ardından TKP'ye yeni üye olan öğrenci ve emekçilere rozetleri takıldı.