Tercih sonuçları açıklandı, üniversite kayıtları başlıyor

Üniversite yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinde açıklandı. Peki üniversite yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?

ÖSYS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlara ÖSYM'nin sitesinden ulaşılabilir. Tercih sonuçlarının belli olmasıyla birlikte yerleştirme işlemleri başladı.

2016-2017 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

Elektronik kayıt yapan öğrenciler, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları tamamlanacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.