'Suriye'ye operasyon sürecek'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Fırat Kalkanı kararlılıkla devam edecek. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma törenine katıldı. Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii yanındaki tarihi Taş Medrese'de gerçekleştirilen bayramlaşmada, Vali Aziz Yıldırım, milletvekilleri AKP'li Ali Özkaya ve MHP'li Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban ile protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de yer aldı.

'SINIRIMIZI TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TASARRUFUNDAN KURTARACAĞIZ'

Cerablus operasyonunun önemli olduğunu kaydeden Veysel Eroğlu,"Kahraman ordumuz Özgür Suriye Ordusu'nu desteklemek suretiyle Cerablus'a girdi. Sınırımızı DAEŞ, YPG gibi terör örgütlerinin tasarrufundan kurtaracağız. Bu konuda da kararlıyız" ifadelerini kullandı.

'MEŞRU MÜDAFA HAKKIMIZI KULLANIYORUZ'

Türkiye'nin Suriye operasyonuyla ilgili eleştirilere de yanıt veren Eroğlu, şöyle dedi:

"Orada sınırlarımızı muhafaza etmek bizim meşru hakkımızdır. Sürekli sınırdan geçerek şehirlerde bomba patlatma, patlayıcı koyma gibi vatandaşlarımıza, askerlerimize, emniyet teşkilatımıza karşı çeşitli saldırılar düzenleniyordu. Bu nedenle Fırat Kalkanı kararlılıkla devam edecektir. Bundan da hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Bazıları soruyor, 'Türkiye'nin orada ne işi var?' Biz, sınırımızı meşru müdafa hakkımızı kullanıyoruz. Peki sizin 10 binlerce kilometre öteden gelerek ne işiniz var burada? Bayram süresince ateşkes ilan edildi. Ateşkesin devamlı olması için de çalışmalar yapılıyor."