Sözcü davasında Fehmi Koru tanık olarak dinlendi

Sözcü davasında gazeteci Fehmi Koru tanık olarak dinlendi. Koru, 'O zaman FETÖ yoktu, 'güzel insanlar' ifadelerini cemaat olarak yorumladım' dedi.

Sözcü gazetesinin sahibi sanık Burak Akbay ile 3 çalışanının yargılandığı davada gazeteci Fehmi Koru tanık olarak dinlendi.

Mahkeme başkanının, "Güzel insanlar kim, cemaat veya FETÖ geçti mi?" diye sorduğu Koru, "Bu 1990'ların ilk yıllarında olan bir konu. O zaman FETÖ yok, 'cemaat' olarak adlandırılan bir grup vardı. 'Güzel insanlar' sözünü ben oraya çektim. Başka yurtdışında bu tür çalışmaları olan insanlar olmadığını düşünerek, oraya çektim" ifadesini kullandı.

Koru, ifadesinde "Burak Akbay'ın İsviçre'de cemaate ait bir evde kaldığı" cümlesinin hatırlatılması üzerine, "İfademde öyle bir şey geçiyorsa bu yanlış. Yazımda o kanaate sahip olduğum için o dönemde cemaatle irtibatlı 'güzel insanlar'la tanışmak olduysa, ev sohbetleri olmuşsa, o yöne işaret edecek bir cümle kurdum. O zaman FETÖ yoktu, 'güzel insanlar' ifadelerini ben cemaat olarak yorumladım" dedi.