Soylu'dan komik açıklama: 'Hiçbirimiz düşünmüyorduk'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında “Hiçbirimiz araçların Ankara'ya bomba yüklü gelebileceğini bu bombaları patlatabileceğini düşünmüyorduk” diye konuştu.

Eskişehir'de "Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı"nda konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin en temel meselelerinden birinin güvenlik olduğunu söylerken, "Hepimiz Avrupa'da sınırlar açılınca 'Herhalde yakında etrafımızdaki bütün coğrafya güllük, gülistanlık olacak' diye düşünüyorduk. Hiçbirimiz, vekalet savaşlarını düşünmüyorduk" diye konuştu.

Soylu'nun ülkenin güvenliğine dair yaptığı konuşmasında “Hiçbirimiz araçların Ankara'ya bomba yüklü gelebileceğini bu bombaları patlatabileceğini düşünmüyorduk” sözleri ise dikkat çekti. Soylu şunları kaydetti:

"Hiçbirimiz, 'DEAŞ' diye sapkın bir örgüt çıkabileceğini ve bunu güzel İslam dinimizi bambaşka bir yorumla, bambaşka bir noktaya taşımaya çalışacağını ve bununla bizim mücadele etmek durumunda kalabileceğimizi düşünmüyorduk. Hiçbirimiz, Paris'te, Londra'da, Hamburg'da, G-20 Zirvesi'nde sokakların karışacağını, güvenlik kuvvetlerinin zor tedbir alacağını, tam tersi yurtdışına gidildiği zaman ağır silahlı makinelerle özel harekat polislerinin veya güvenlik görevlilerinin sokaklarda rahat bir şekilde gezeceğini ve bunun yeni normların bir parçası olabileceğini düşünmüyorduk. Hiçbirimiz, 'Acaba AVM'de bir problem olur mu?' diye aklımızdan geçiriyor değildik. Hiçbirimiz, birtakım araçların Hakkari, Adana, Van ve Şanlıurfa'dan kendi rotalarından Ankara'ya bomba yüklü gelebileceğini, Ankara'nın göbeğinde bu bombaları patlatabileceğini ve masum insanların sadece ve sadece dünyadaki kaosu biraz daha artırabilmek ve insanları endişeye sevk edebilmek için demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden insanların ayrılıp kendi devletlerine olan anlayışını ve devletlerine olan güvenini sarsabilme noktasına gelebileceğini düşünmüyorduk. Maalesef 21. yüzyıl önümüze böyle bir süreç koydu. Bunun ne kadar gidebileceğini bilmiyoruz. Ne dünya eski dünyadır, ne Türkiye eski Türkiye'dir."