Sahte can yeleğine operasyon!

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriyeli sığınmacıların mesken haline getirdiği Basmane semtinde, standart dışı can yeleği satanlara yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Türkiye’den Yunanistan'a, oradan da Avrupa ülkelerine kaçmak için İzmir'i bir geçiş noktası haline getiren Suriyeli sığınmacıların en çok satın aldığı ürün olan can yelekleri, bir operasyona konu oldu. İzmir polisi, standart dışı, içi sünger, strafor gibi malzemelerle doldurulup gelişi güzel dikilen ve 30 -70 lira arasında satılan can yeleği satanlara yönelik operasyon gerçekleştirildi. 

Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre, Basmane, Kemeraltı ve Hisarönü semtlerinde kullanıma uygun olmayan, standart dışı can yeleği satan işyerlerine yönelik olarak dün günü İzmir Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı Ve Güvenliği Genel Müdürlüğü görevlilerince yapılan denetimlerde standart dışı olduğu tespit edilen toplam 1.387 adet can yeleğine el konuldu.

Yapılan denetimlerde meşei belli olmayan ve standart dışı olan can yeleklerini sattıkları tespit edilen toplam 11 kişi ile ilgili olarak 5607 sayılı kanuna muhalefet suçundan işlem yapılırken, bu kişiler çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

YELEK BAŞINA BİN 800 LİRA CEZA

Yetkililerden alınan bilgiye göre, denetmenler can yeleklerinden numuneler de aldı.Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) inceleme yapacağı buna göre bir daha standart dışı can yeleği satmaları halinde bu iş yerlerine yelek başına 1800 lira ceza kesileceği kaydedildi. Ayrıca markaların sahte ürünle için de avukatlarına ulaşıldığı, şikayetçi olmaları sağlanarak bu iş yerlerine marka kanununa muhalefetten işlem yapılmasının sağlanacağı öğrenildi.