Rus turistler Antalya'da çiçek ve kokteylle karşılandı

Dün akşam Türkiye ile Rusya arasındaki ilk charter seferi gerçekleşti. Antalya Vali Yardımcısı Cevheroğlu "Zannediyorum Ruslar, Antalya ve Türkiye özlemini, Antalya da Rus turist özlemini bu şekilde giderecek" dedi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in 28 Ağustos'ta yasağı kaldırmaya yönelik kararnameyi imzalamasının ardından dün akşam Türkiye ile Rusya arasındaki ilk charter seferi gerçekleşti.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Rusya'nın başkenti Moskova'dan kalkan Royal Flight Havayolları'na ait Boeing 767 tipi uçak, 309 yolcusu ile 19.55'te Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminali'ne indi.

Rusya'dan gelen konuklar için terminalde kokteyl düzenlendi.

ANTALYA VALİ YARDIMCISI: GÜVENLİKLE İLGİLİ BÜTÜN ENDİŞELERİ GİDERDİK

Diğer taraftan gazetecilere açıklamalarda bulunan Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, "Güvenlikle ilgili bütün endişelerini giderdik ve nihayet geldiler" dedi. Yaklaşık 9 aydan sonra ilk Rus charter uçağının kente geldiğini hatırlatan Cevheroğlu, Türkiye Cumhuriyeti adına Rus turistleri karşıladıklarını söyledi.

'BİZ KENDİLERİNİ ÖZLEMİŞTİK, ONLAR DA TÜRKİYE'Yİ ÖZLEMİŞ'

Cevheroğlu, "Biz kendilerini özlemiştik, onlar da Türkiye'yi özlemiş. Kendilerini çiçeklerle karşıladık. Zannediyorum Ruslar, Antalya ve Türkiye özlemini, Antalya da Rus turist özlemini bu şekilde giderecek" dedi.

Cevheroğlu, Rusya'nın charter uçuşlarının yeniden başlamasına yönelik talep ettiği güvenlik tedbirlerine ilişkin de şöyle konuştu: "Kendi ülkelerinden gelen güvenlik ekibi ile Türk güvenlik ekipleri, birlikte, gerek Antalya'yı gerek Antalya Havalimanı'nı inceledi. Antalya'yı son derece güvenli buldular. Her konuda iş birliği yaptık gizlisi saklısı kalmadan. Güvenlikle ilgili bütün endişelerini giderdik ve nihayet geldiler." ​

RUS TURİST BİZRUKOVA: İSTEKLERİMİZ KABUL OLDU

Rus turist Anna Bizrukova da Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "İki ülke arasındaki sorunun çözülmesinden çok mutluyum. Tatil için yasağın kalkmasını bekledik. İsteklerimiz kabul oldu ve Türkiye'ye geldik" dedi.