Robert Fisk'ten kritik Afrin bilgisi

İngiliz The Independent gazetesinin Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, Rus askeri polisinin gündüzleri Afrin kentinde devriye gezdiğini yazdı.

The Independent muhabiri Robert Fisk, Afrin'e ilişkin kritik bir bilgi paylaştı.

Afrin'de günlük hayatın normal seyrini sürdürdüğünün belirtildiği haberde, Rus askerinin kentte devriye gezdiği ifade ediliyor.

BBC Türkçe'nin aktardığı haberden bazı bölümler şöyle:

"Haber ajansları ve çok sayıda kişi bizlere Rusların Afrin'i terk ettiklerini bildirdi. Ancak Ruslar hâlâ buradalar. En azından gündüz... Halep ve Afrin vilayetleri sınırında Rus bir zırhlı personel taşıyıcısı gördüm. Üzerinde Rusça ve Arapça 'askeri polis' yazılmıştı. Ancak önünde çift başlı kartal vardı. 

Bir YPG yetkilisi 'Büyük üslerinden çıktılar' dedi bana, daha sonra şakacı bir dille ekledi: 'Ancak gün boyunca bizleri ziyaret ediyorlar'.

Burada bir 'kontrol' havası seziliyor... Kürtler, elbette kamuoyu önünde olmasa da, Ruslar ile temaslarını, iyi ilişkilerini sürdürüyor. Giyimleri kuşamları yerinde Rus askeri polisleri, her gün Afrin'i ziyaret ediyor. Bunu söylemek fuzuli olacak ama Ruslar Afrin'deki gelişmeleri dikkatle izlemekte fazlasıyla haklı. Ne olur ne olmaz, Erdoğan'ın biraz fazla gitme ihtimaline karşı... Ya da Kürtlerin..."