Rennan Hoca yargılanmaya devam ediliyor

Foça Cezaevi’nde 4 ay 16 gün kalıp tahliye olduktan sonra türbanlı dört öğrencinin daha şikâyeti üzerine yargılanmaya devam edilen Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün duruşması yarın 13.45’te İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Ahmet Çınar

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde görev yaparken türbanlı öğrencilere Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve AİHM kararlarını hatırlattığı için türbanlı bir öğrencinin şikâyeti üzerine “eğitim özgürlüğünü ihlal” gerekçesiyle yargılanan, 2 yıl 1 ay hapis cezası alan ve 4 ay 16 gün Foça Cezaevi’nde yatan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, dört ayrı türbanlı öğrencinin daha şikâyeti üzerine yargılanmaya devam ediyor.

2014’ün Kasım ayında, aldığı cezanın infazı için Foça Cezaevi’ne giren emekli öğretim üyesi Prof. Rennan Pekünlü, 16 Nisan’da tahliye olmuştu. Prof. Pekünlü tahliye olmasının üzerinden 20 gün geçtikten sonra, yeniden yargılanmak üzere hâkim karşısına çıkmıştı. Dört ayrı türbanlı öğrencinin daha şikâyeti üzerine aynı suçlamalarla hakkında dava açılan Prof. Pekünlü, 7 Mayıs 2015 Perşembe “eğitim özgürlüğünü engellediği” iddiasıyla tekrar yargılanmaya başlanmıştı.

Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün duruşmasına 30 Haziran 2015 Salı günü 13.45’te İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

Prof. Dr. Pekünlü’nün duruşması sırasındaki gelişmeleri soL Portal dakika dakika okurlarına ulaştıracak.