Rektör adayının vaadi: Külliye ve İslam Enstitütüsü

İnönü Üniversitesi'nde Temmuz'da yapılacak rektörlük seçimleri için aday olan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kardeşi Aysun Bay Karabulut, kampüs içerisine "külliye" yaptıracağı vaadiyle çalışmalarını sürdürüyor. Çalık'ın vaatlerinden biri de İslam Enstitüsü kurmak.

Haber Merkezi

İnönü Üniversitesi’nde Temmuz ayında yapılacak rektörlük seçimleri için adaylığını açıklayan isimlerden Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 5. Türk Patent Ödülleri töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kampüs içerisine yaptırmayı planladığı "külliyeyi"  anlattı.

Halk arasında "Kaçaksaray" olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Sarayı, yanına Beştepe Millet Camii’nin inşa edilmesinin ardından resmi olarak "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi" adını almıştı.

Rektör adayı Aysun Bay Karabulut, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kardeşi olarak tanınıyor.

"Külliye" ile yetinmeyen Karabulut, yerel bir gazeteye verdiği röportajda da üniversite için en büyük projesinin İslam Enstitüsü kurmak olduğunu söyledi. Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut rektör olduğu takdirde, İnönü Üniversitesi’nin kendi projeleriyle "Anadolu Medeniyeti’nin bilimsel ışığı olacağını" iddia etti.

Kadrolaşmanın, adam kayırmanın ve dinci gericiliğin yoğun basıncı altındaki üniversitede, rektörlük seçimlerinin sonuçları merakla bekleniyor.