PKK'den 'Kürdistan Referandumu'na tepki

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapacağı bağımsızlık referandumuna tepki gösterdi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, NewsChannel televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Duran, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin yapacağı referanduma ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Güney Kürdistan’da referandum tartışmasını bir propaganda olarak öne attılar. Bununla bazı çevreleri etkilemeye çalıştılar. Bize karşı propaganda olsun diye kullanmak istediler. Bu referanduma kim karar veriyor? Referandum yapan bir sistem yok, işleyen bir demokrasi yok! Bir yönetim karar almış, ama o yönetim yetkiyi kimden alıyor? Yetki aldığı sistemi işletebiliyor mu? Bunların hiçbirisi yoktur. Kürt toplumunun onayını almış mıdır? Dört parça Kürdistan’da demokratik siyasetin onayını almış mıdır? Ulusal kongre oluşturulmuş mu? Bu referanduma kim karar veriyor? ‘Ben yaparım olur’ demek dar bir propaganda işine benziyor. Kürt halkının bağımsızlık ve özgürlük hakları tartışılamaz. Öyle referandumla da buna karar verilemez. Zaten bu hak, Kürt halkının devredilemez, tartışılamaz, engellenemez hakkıdır. Bu halk mutlaka bağımsız ve özgür olacak. 

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMASI

Eğer Kılıçdaroğlu’yla Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkmak istiyorlarsa bu, Tayyip Erdoğan’a yeniden kazandırma olur. Kılıçdaroğlu iyi bir insan olabilir. Ama bu ortamda ve bu düzen içerisinde kesinlikle Tayyip Erdoğan’ın karşısında ona seçim kazandırmazlar. Kılıçdaroğlu’na Türkiye’yi teslim etmezler.

Türkiye’yi yöneten gizli güçler var. Onlar Kılıçdaroğlu’na Tayyip Erdoğan’ın faşist yönetimini cilalaması, zorlandığında desteklemesi, onu biraz mazur göstermesi görevini ve sorumluluğunu verdiler. Şimdiye kadar bu rolü oynattılar. CHP eğer gerçekten şimdiden seçimi düşünüyor ve seçimde kazanmak istiyorlarsa o zaman buna uygun bir aday bulmalıdır. Yoksa başaramazlar.