Özgecan Aslan duruşmasında karar: 3 sanığa da müebbet hapis

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının yargılandığı davanın 3'üncü duruşması başladı. Duruşmada karar çıkması bekleniyor. Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan, "Tarihe geçecek cezalardan öte bir ceza istiyorum" dedi.

11.20: Özgecan Aslan davasında karar açıklandı.  

Suphi Altındöken: Canavarca his sevki ile kendisini savunamayacak durumda olan maktulü öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına, hürriyetinden yoksun kılma suçu yönündeki 6 yıl hapis, cinsel amaçlı olduğu için 1/2 artırım 9 yıl hapis cezası ilr cezalandırılmasına, nitelikli cinsel saldırı nedeniyle 18 yıl hapis cezasına, suç halk otobüsünde işlendiği için 1/2 artırımıyla 27 yıl hapisle cezalandırılmasına.

Fatih Gökçe: Diğer sanıklarla birlikte kasten öldürmek suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapsine, nitelikli cinsel saldırı suçundan 16 yıl hapsine, baygın olduğu ve kendisini savunamadığı için ve halk otobüsünde olduğu için 1/2 artırımıyla 24 yıl hapis cezasına çarptırılmasına. 

Necmettin Altındöken: Diğer sanıklarla  birlikte fikir birliği ile  kasten öldürmek suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapsine.

Cezalarla ilgili indirim takdiri uygulanmadı. 


10.35: Sanıklar ve sanık avukatları, son karar duruşmasında birbirlerini suçlamayı sürüdürüyor. Sanık Fatih Gökçe'nin avukatı, "Müvekkilim Suphi'den kaçmaya çalışmıştır, onun bir başka kurbanı olmamak için. Tehdit ve korku ile Suphi'nin yanında kalmıştır" dedi. 


10.30: Sanıklardan Fatih Gökçe'nin avukatı, diğer sanık Suphi Altındöken'i suçladı. Suphi'nin daha önce de bir başka davada Fatih'in başını belaya soktuğunu söyledi. Bu olayda da yardım etmesi için Suphi'nin Fatih'i tehdit ettiğini, Fatih'in korktuğu için olaya katıldığını ifade etti. 


10.15: Sanıklar son savunmaları için söz aldı. Ahmet Suphi Altındöken konuşmaya başladı. Suphi Altındöken suçlamaları kabul etmeme ısrarını sürdürdü. Fatih Gökçe ve Necmettin Altındöken, eski ifadelerini değiştirip "biz gördüğümüzde zaten ölüydü yoksa kurtarırdık" dediler. 


10.05: Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan konuşmaya başladı, "Tarihe geçecek cezalardan öte bir ceza istiyorum" dedi.


10.00: Ailenin avukatları konuşmaya başladı. Ailenin avukatları olay değerlendirmesi ve hukuki değerlendirme yaptılar. Bir başka avukat ise olayın politik yanını anlattı.


09.34: Savcı geçen celseki mütalaasını tekrar sanıkların yüzüne okuyor


Mersin'in Tarsus ilçesinde, geçtiğimiz 11 Şubat'ta evine gitmek için minibüse binen ancak 2 gün sonra yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan'ı öldürdükleri iddiasıyla Ahmet Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe yakalanmış, sanıklar hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılmıştı.

Özgecan'ın katil zanlılarının tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşması, bugün Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. 

Aslan ailesinin avukatı, davada gelinen aşamada yargılamanın bitirilerek karar verilebileceğini söyledi.

Savcının, mütalaasında her üç sanık için de Özgecan Aslan'ı kasten, canavarca hislerle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talebinde bulunduğunu belirten avukat Sevim Küçük, "Bizim de zaten görüşümüz dosyanın kapsamı ele alındığında her üç sanığın müşterek fail ve asli fail olarak Özgecan Aslan'ı katlettikleri yönündeydi. Yine sanıklar Ahmet Suphi Altındöken ve Fatih Gökçe yönünden, Özgecan Aslan'a nitelikli saldırıda bulunmaları nedeniyle cezalandırılmaları, ayrıcı sanık Suphi Altındöken yönünden 'kişi hürriyetinden yoksun bırakma' cezalandırma talebi vardı" ifadelerini kullandı.