Ölen Erzurumlu askerin yakını, cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı!

Siirt'te hayatını kaybeden asker Recep Beycur'un cenaze töreninde ağlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren ve "Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Erdoğan bunu bilsin" diyen amcaoğlu Ömer Bulur hakkında soruşturma açılmıştı. Ölen asker Beycur'un bir başka yakını olan, kulakları işitmeyen, yaşı ilerlemiş Kazım İpek ise jandarmada avukatsız olarak sorgulandıktan sonra…

Siirt’te, 19 Ağustos günü bombalı saldırıda hayatını kaybeden 8 askerden biri de Recep Beycur’du. Beycur’un cenaze töreninde kuzeni Ömer Bulur’un gözyaşları içinde söylediği sözler kameralara da yansımış ve büyük yankı uyandırmıştı. Şimdi de, Beycur'un bir başka yakını Kazım İpek, "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı. 

Cenaze töreni sırasında “Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah’tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı” diye bağıran asker yakını Ömer Bulur hakkında, Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından “terör örgütü üyeliği”, “halkı askerlikten soğutmak”, “tehdit” ve “devlet büyüklerine hakaret” suçlamasıyla soruşturma açılmıştı.

Hayatını kaybeden asker Recep Beycur’un ailesinden bir kişi daha benzer nedenlerle soruşturmaya uğradı ve tutuklandı.

Cumhuriyet Gazetesi'den Selin Görgüner'in haberine göre, ölen asker Recep Beycur’un yakını ve komşusu olan Kazım İpek, jandarma tarafından Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Kırıkkaya köyündeki evinde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği” iddiasıyla gözaltına alındı. İpek, Hınıs ilçesinde jandarmada ifade verdikten sonra adliye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan İpek, “cumhurbaşkanına hakaret suçundan” tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. İpek, mahkeme tutuklandı.

"KULAĞI DUYMAYAN, YAŞI İLERLEMİŞ KAZIM İPEK'İ AVUKATSIZ SORGULAYIP TUTUKLADILAR"

Ölen askerin amcaoğlu Ömer Bulur, yaşananlara tepki göstererek, “İddialar kesinlikle doğru değil. Tamamen iftira. Kulakları duymayan ve yaşı ilerlemiş olan Kazım İpek’in ne Cumhurbaşkanı'na ne de devlet büyüklerine böyle bir hakareti asla söz konusu değil. Defin töreninde bulunmayan ve daha önce hiçbir şekilde köye gelmeyen, köyden kimsenin tanımadığı iki erbaş, dün köye gelerek Kazım İpek’i götürdüler. Jandarmada ve savcılıkta avukatsız ifadesi alındı. Avukatının gelmesiyle gece saatlerinde tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve çıktığı mahkemede devlet büyüklerine hakaretten tutuklanıp ceza evine gönderildi” dedi.