Öğretmen Mustafa Turgut'u binlerce öğrenci uğurladı

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde (CAL) yıllarca edebiyat öğretmenliği yapan ve proje okul yönetmeliği gereğince geçtiğimiz aylarda imam hatip lisesine sürülen Mustafa Turgut geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Turgut için bugün Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde tören düzenlendi.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde (CAL) 19 yıl edebiyat öğretmenliği yapan ve son olarak proje okulları kapsamında imam hatip lisesine tayin olan Mustafa Turgut, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Eğitim-Sen ve ÖDP üyesi olan Mustafa Turgut, Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde yapılan törenle binlerce öğrenci tarafından uğurlandı.

Proje okullarının efsane öğretmenlerinden olan ve CAL’daki öğrencilerinin MUTU’su olan Turgut, 58 yaşındaydı. Zonguldak’ta maden işçisi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Turgut, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunuydu. Öğretmenliğe 1987 yılında Tunceli İmam Hatip Lisesi’nde başlayan Turgut, uzun yıllar Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yaptı.

Proje okul yönetmeliğinin çıkmasının ardından bu okulla ilişiği kesilen Turgut, son olarak bir imam hatip lisesinde öğretmenlik yapıyordu.