Öğrencilerini korumaya çalışan öğretmene saldıranlar tutuklandı

Kahramanmaraş'ta öğrencilere ve onları korumaya çalışan öğretmen Özgen Adıyeke'ye saldıranlar tutuklandı.

 

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde matematik öğretmeni Özgen Adıyeke'ye uçan tekme atıp 2 öğrenciyi darp eden 5 kişiden 4'ü tutuklandı. 

Olay, 17 Ağustos'ta Yeni Mahalle'deki Göksun Fen Lisesi Pansiyonu'nda meydana geldi. İddiaya göre, Yetiştirme ve Destekleme Kursu için pansiyonda kalan öğrencilere 5 kişi saldırdı. Yönetici öğretmen Özgen Adıyeke sesleri duyarak aşağıya indi. Bu sırada gruptan biri Adıyeke'ye yumrukla saldırdı.

Pansiyonun güvenlik kameralarınca da kaydedilen olayda yüzüne darbe alan öğretmene bu defa bir başkası uçan tekmeyle saldırdı.

Özgen Adıyeke yere yığılırken, öğrenciler öğretmeni korumak için araya girdi ve 2 öğrenci şüpheliler tarafından darp edildi. İhbar üzerine çalışma başlatan polis, şüphelileri yakalayarak gözaltına alındı. 5 kişi, ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı kararıyla serbest bırakıldı.

Göksun Cumhuriyet Başsavcılığı ise öğretmen ve öğrencilere saldıran şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarttı. Polis tarafından yakalanan 4 saldırgan sevk edildikleri adliyede tutuklandı, diğer şahsın ise arandığı belirtildi.