Öğrencilere bir karne daha geliyor...

Çocuklara bir karne daha geliyor. Velilerin, çocuklarının sağlık durumu ile ilgili takipte olmalarını sağlayacak olan karne, yılda iki kez verilecek. İşte ayrıntılar...

DHA

Çocukların artık derslerinin yanı sıra sağlıklarıyla ilgili de karnesi olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının uygulaması olan "Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Programı" için 15 Nisan'da başlayan veri girişi 15 Mayıs'a kadar devam ediyor. Veriler uluslararası standartlarla karşılaştırılacak ve aileye aşırı zayıf, kilolu veya diyetisyene götürülmeli gibi tavsiyelerde bulunulacak.

Uygulamayla ilgili şu bilgiler verildi:  

"Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle artık okullarda çocuklarımıza şınav, mekik, boy ve kilo noktasında dört kategoride testler yapılacak. Yılda iki defa yapılacak olan bu testler karneler haline dönüştürülecek ve velilerimize e-okul sisteminden karne olarak da ulaştırılacak. Çıkarılan bu testlerle çocuklarımızla ilgili alınması gereken bir aksiyon varsa aşırı kilolu yada aşırı zayıf gibi vücut bünyesinin güçsüzlüğü ile alakalı bir sorun varsa aksiyon haritası hazırlanacak ve aksiyon planlamasına göre de çocuğun takibi mümkün olacak."