Öğrenci yurdunda yangın: 11'i öğrenci 12 kişi yaşamını yitirdi

Adana'da bir öğrenci yurdunda yangın çıktı. 11'i öğrenci 12 kişi yaşamını yitirdi. Yangında 13 öğrenci yaralandı.

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdundaki yangında 11'i öğrenci 12 kişi yaşamını yitirdi, 13 öğrenci yaralandı.

Bugün akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı.

Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü.

Aladağ'daki 31 kız öğrencinin kaldığı yurtta çıkan yangında ilk belirlemelere göre binanın ikinci ve üçüncü katlarında alevlerin arasında kalan 15 öğrenci yaşamını yitirdi. Dumandan zehirlenen ve pencerelerden atlamaları sonucu vücutlarında kırıklar olan 13 öğrenci de hastanelerde tedavi altına alındı.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Öte yandan AB Bakanı Ömer Çelik hayatını kaybedenlerin sayısını 13 olarak duyurdu.

Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Aladağ ilçesine gitmek için yola çıktığını açıkladı.

Bakan Çelik, yangının çıkış nedeninin elektrik kontağı olabileceğini söyledi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı." dedi.

'YURDUN TARİKAT BAĞI VAR' İDDİASI

Alınan bilgiye göre, yangın çıkan yurdun adı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu. 

"Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği" isimli kuruluşun, Süleymancılarla bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

'BURASI SÜLEYMANCILARIN YURDU'

Adana'nın Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangına olay yerinde kızının akıbetinden haber alamayan bir öğrenci velisi, "Burası Süleymancıların yurdu. Yurdu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler" dedi.

AYNI TARİKATIN KURAN KURSUNDA 18 KIZ ÖĞRENCİ ÖLMÜŞTÜ

Yine Süleymancılara ait olan bir Kuran kursunda 18 kız öğrenci hayatını kaybetmişti.

Konya'daki Kuran kursu, 1 Ağustos 2008 tarihinde gaz sıkışması sebebiyle patlayarak çökmüş, 18 kişi ölmüş, 30'a yakın kişi yaralanmıştı.

AYDINLANMA HAREKETİNDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydınlanma Hareketi, "Süleymancılar tarikatına ait olduğu söylenen öğrenci yurdundaki yangında 15 çocuk öldü! Tarikatlar kapatılsın!" dedi.

Açıklamada, "91 yıl önce cumhuriyet tekke ve zaviyeleri kapattı. Yurtlarında çocukların yanarak öldüğü tarikat ve cemaatlerin varlığı suçtur!" denildi.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada, "Çocukları tarikatlara peşkeş çekenler hesap versin" denilerek tepki gösterildi.

KOMÜNİST GENÇLİK: BU DÜZENİ BAŞINIZA YIKACAĞIZ!

Komünist Gençlik tarafından yapılan açıklamada Süleymancıların tarikatındaki yangına ilişkin, "Tarikat yurtlarına mahkum edilen kardeşlerimizin katledilmesine sessiz kalmayacağız. Bu düzeni başınıza yıkacağız" denildi.

CNN TÜRKTE KONUŞAN AKADEMİSYEN: KADER SONUÇTA

CNN Türkte Şirin Payzın’ın sunduğu "Ne Oluyor" programına katılan Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Arı, Adana’da yaşanan yangındaki facia için “Kader sonuçta” yorumunu yaptı.

ANA AKIM SUSTU: TARİKAT KELİMESİNİ UNUTTULAR

"Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği" isimli kuruluşun ise Süleymancılarla bağlantılı olduğunun ortaya çıkmasının ardından ana akım medya tarikat kelimesini unuttu, Süleymancılarla ilgili herhangi bir habere yer vermedi.

'KAPI KİLİTLİYMİŞ'

Habertürke konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yangın merdiveninin kapısının içeriden kilitlendiğini söyledi.