ÖDP: Zorbalığa son verin, Dilan Esen'i serbest bırakın

Aralarında ÖDP Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilan Esen’in de olduğu altı öğrencinin Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek pankartı açtığı için gözaltına alınmasına ilişkin ÖDP'den açıklama geldi. Açıklamada, "Zorbalığa son verin, Dilan Esen'i serbest bırakın" denildi.

Antalya Akdeniz Üniversitesi mezuniyet töreninde, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek pankartı açan öğrenciler gözaltına tutulmaya devam ediyor.

Konuya ilişkin ÖDP'den yapılan açıklamada ÖDP Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilan Esen’in de olduğu altı öğrencinin serbest bırakılması istendi.

Açıklamada, "Artık Türkiye’de mezuniyet törenleri dahi gözaltı gerekçesi olarak kabul ediliyor. Pankart/döviz bahane edilerek ailelerinin önünde öğrenciler polis ve özel güvenlik şiddetine uğruyor. AKP/Saray rejimi Türkiye’yi elinde sopayla yönetemeyeceğini anlamalıdır. Daha fazla baskı ve zorbalık ülkenin eşit ve özgür geleceğine inanan insanların mücadelesini engelleyemez. Gözaltına alınmayı gerektirecek bir durum olmamasına karşın gözaltı süresinin yedi gün daha uzatılması mahkemelerin iktidarın siparişi üzerine çalıştığının açık ifadesidir. Derhal bu yanlıştan vazgeçilmeli yöneticimiz Dilan Esen ve diğer öğrenciler serbest bırakılmalıdır" denildi.