Odeabank'ta işten çıkarmalara TKP'den tepki

Toplu işten çıkarma haberleriyle gündeme gelen Odeabank, TKP'li plaza ve ofis çalışanları tarafından protesto edildi.

Haber Merkezi

Odeabank geçtiğimiz haftalarda üç şubesini kapatmış ve toplu işten çıkarmalara başlamıştı. TKP'li plaza ve ofis emekçileri bugün, Odeabank Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirdikleri bildiri dağıtımıyla duruma tepkilerini gösterdiler. TKP'li plaza ve ofis emekçilerinin protesto bildirisinde, ekonomideki kötü gidişin faturasının emekçilere çıkarılmaya çalışıldığı belirtilirken; Odeabank patronunun bu cesareti emekçilerin örgütsüzlüğünden aldığına dikkat çekildi. Bildiriye çalışanlar da destekte bulundu. Bildirinin tam metni ise şöyle: 

"Odeabank patronu işçisinden değil, kârından vazgeçsin"

"Türkiye ekonomisi günbegün uçuruma doğru yuvarlanıyor. Siyasetçilerle finans tekellerinin işbirliğinden etrafa yayılan pis kokular en çok emekçileri etkiliyor.
Vaktiyle kamu bankacılığını yerin dibine sokarak yabancı tekellere kapıları açtılar.
Bugünse o kapıdan giren tekeller krizin faturasını emekçilere keserek ortalıktan sıvışmanın derdine düştüler.
Odeabank patronları 2012’de finans piyasasına girdiği günden beri muazzam kârlar elde ettiler. Yalnızca geçtiğimiz yılın ilk yarısına kıyasla ceplerini %149 daha fazla doldurdular.
Türkiye ekonomisinin çökmeye devam ettiği, enflasyonun yüzde 13’leri gördüğü şu günlerde krizin tüm yükü emekçilere bindirilmeye çalışılıyor.
2015 yılında bir çalışanını tamamen keyfi bir biçimde sırf “tost yediği için” işten atan Odeabank patronu, kriz bahanesiyle son bir vurgun peşinde. 
Geçtiğimiz haftalarda üç şubesini kapattı. Önümüzdeki günlerdeyse yüzlerce emekçiyi işten çıkarmaya hazırlandığı söyleniyor.
Bu kriz ortamının sorumlusu piyasacı iktidarla el ele, kârlarına kâr katan patronlardır; kapının önüne koyacağınız emekçiler değil. Odeabank yönetimi meydanı boş zannetmemelidir, emekçilerin sabrını sınamamalıdır. Bugün örgütsüzlüğünü fırsat bilerek geleceğini ateşe attığınız emekçiler yarın karşınıza dikilmesini de bilecektir.
Bu ülkede boyun eğmeyen emekçiler vardır ve çoğalacaktır! Çünkü ülkemizin ve emekçilerin kaderinin değişmesi ancak böyle mümkün olacaktır.

Odeabank emekçisi, toplu işten çıkarmalara hazırlanan bu örgütlü emek düşmanlarına cevabı, Türkiye Komünist Partisi’nin çağrısıyla kuruluş hazırlıkları başlayan Banka, Finans ve Sigorta Emekçileri Halk Komiteleri’ni kendi iş yerinde örgütleyerek verecektir."