Nurcu Hayrat Vakfı, MEB izniyle okullarda para topluyor!

Said Nursi'nin öğrencisi Ahmet Hüsrev Altınbaşak tarafından 1974'te Isparta'da kurulan Hayrat Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın izniyle okullarda para topluyor. Bakanlığın, 'değerler eğitimi' bahanesiyle önünü açtığı Hayrat Vakfı’na okullarda 'yardım' toplama izni de verildiği ortaya çıktı.

Said Nursi'nin öğrencisi Ahmet Hüsrev Altınbaşak tarafından 1974'te Isparta'da kurulan Hayrat Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın izniyle okullarda para topluyor. Bakanlığın, “değerler eğitimi” bahanesiyle önünü açtığı Hayrat Vakfı’na okullarda “yardım” toplama izni de verildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Bakanlar Kurulu’nun 2016’da "kamu yararına dernek" kabul ettiği Hayrat Vakfı, MEB okullarında kaynak toplamaya başladı.

Bakanlığın, "Hayrat İnsani Yardım Derneği" adı altında çalışmalarını yürüten vakfın bu kapsamdaki başvurusunu dört günde kabul ederek, bütün okullarda vakfın projelerinin duyurulması talimatı verdiği belirtildi.

Buna göre vakıf, "Sırada Kardeşlik Var" projesi kapsamında bakanlığa bağlı, devlet ve özel bütün okullarda "yardım" toplama ve destek talebiyle MEB’e başvurdu. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün başvuruyu kısa sürede kabul etmesiyle "gönüllülük" esasına dayanarak Türkiye ve yurtdışındaki bütün MEB kurumlarına Hayrat Vakfı faaliyetinin duyurulması talimatı verildi.

MEB, vakfın "gönüllü" okul yöneticileri ve eğitimcilerin koordinasyonunda, "gönüllü" veliler ve öğrencilerle okullarda yardım kutusu, biletli organizasyon, kermes ve "çeşitli etkinlikler" adı altında kapsamı sınırlanmamış faaliyetler düzenleyerek maddi kaynak toplamasının önünü açmış oldu. Toplanan paraların öğretmen adına makbuzlanarak dernek hesabına yatırılacağı kaydedildi.

REFERANDUMDA "EVET" DEMİŞLERDİ

Hayrat Vakfı 16 Nisan referandumundan önce kamuoyuna açıklama yaparak herkesi "evet" oyu kullanmaya davet etmişti.